Από μηδενική βάση η τύχη των στρατοπέδων

STRATOPEDO_SOLOMOYΣε μία χρονική περίοδο όπου το Υπουργείο Άμυνας υπάρχουν συνεχείς διαρροές περί αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας –όπερ σημαίνει παραχώρηση σε ιδιώτες- η σύσκεψη που έγινε για την τύχη των στρατοπέδων της Πρέβεζας, περισσότερα ερωτήματα δημιουργεί από τις απαντήσεις που δίνει.

Κι αυτό γιατί, παρότι εδώ και χρόνια έχει ληφθεί η απόφαση για παραχώρησή τους στην τοπική κοινωνία, τα στρατόπεδα έχουν μετατραπεί σε ερείπια, σε μικρές ή μεγαλύτερες χωματερές, παρουσιάζουν εικόνα πλήρους εγκατάλειψης ή ξέφραγου αμπελιού, όπως σημειώνουν οι κάτοικοι, με την τύχη τους να παραμένει μετέωρη.

Άλλωστε και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον εκπρόσωπο του Ταμείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Ψαρά και με τη συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων, αυτό που ειπώθηκε είναι ότι το θέμα θα εξεταστεί από μηδενική βάση.

Οι τοπικοί φορείς θα καταθέσουν συνολικές προτάσεις για την αξιοποίηση των στρατοπέδων, χωρίς ουδείς να γνωρίζει αν θα εισακουστούν πλέον και σε πιο βαθμό.

Το κλιμάκιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε αυτοψία στα στρατόπεδα και διαπίστωσε επί τόπου τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν είναι άγνωστο όμως τι θα εισηγηθεί το προσεχές διάστημα.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης που έγινε βρέθηκαν τα Στρατόπεδα Αγίου Ανδρέα, Δούκα, Σολωμού, το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, Πυλάδη με αίτημα από τους τοπικούς φορείς να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία.

Οι αρχές του Νομού Πρέβεζας προτείνουν ορισμένα κτίρια στο στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα να χρησιμοποιηθούν από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ενώ ο υπόλοιπος χώρος να παραχωρηθεί σε πολιτιστικούς συλλόγους.

Σχετικά με το στρατόπεδο του Αγίου Γεωργίου πρόταση είναι να παραχωρηθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού για να στεγαστούν οι υπηρεσίες της, ωστόσο, όπως ανέφερε και ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου όλα ξεκινούν από μηδενική βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ