Απλήρωτοι οι γιατροί στον εμβολιασμό…

nosokomeio n17

Στον εθελοντισμό των γιατρών επαφίεται η εξέλιξη του εμβολιασμού. Όπως καταγγέλλει

η ΟΕΝΓΕ, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων  ζητά, οι γιατροί να συνεισφέρουν με απλήρωτη υπερεργασία στο κέντρο εμβολιασμού που έχει στηθεί στον νοσοκομείο.

Ανάμεσα στα άλλα, η καταγγελία αναφέρει πως “με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι σε επίσημο έγγραφο του διευθυντή Διοικητικής – Οικονομικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΑΓΝΙ) γίνεται αναφορά σε “προσφορά υπηρεσίας ιατρών στο κέντρο εμβολιασμού” ειδικευμένων και ειδικευόμενων από τις 7.30 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ. Μάλιστα σύμφωνα με την προφορική ενημέρωση που γίνεται επιβεβαιώνεται ο εξαναγκασμός σε απλήρωτη υπερεργασία ως “κοινωνική προσφορά” (;)».

Όπως έχουμε επανειλημμένως υπογραμμίσει, τονίζει η ΟΕΝΓΕ, «επιβάλλεται για πολύ σοβαρούς λόγους τα νοσοκομεία να απεμπλακούν άμεσα από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, ο οποίος θα πρέπει να ανατεθεί σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού».

Μέχρι να γίνει αυτό, σημειώνει, «σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε εξαναγκασμούς και εκβιασμούς σε ειδικευόμενους σε βάρος της εκπαίδευσής τους».

Επίσης, υπογραμμίζει, «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε για κανένα λόγο τον εξαναγκασμό σε απλήρωτη υπερεργασία η οποία παρουσιάζεται ως εθελοντική προσφορά υπηρεσίας. Οι γιατροί που εμπλέκονται στον εμβολιασμό και καλύπτουν την απογευματινή βάρδια των εμβολιαστικών κέντρων θα πρέπει να αποζημιώνονται εφημεριακά για τις ώρες που εργάζονται πέραν του τακτικού ωραρίου».

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους αρμόδιους, αναφέρει, «ότι ο εξαναγκασμός σε απλήρωτη εργασία εκτός των άλλων αποτελεί ποινικό αδίκημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ