Απίστευτο αλαλούμ με μετακινήσεις πυροσβεστικών δυνάμεων από την Ήπειρο

pirosvestiki geniki

Πρωτοφανείς καταστάσεις εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ηπείρου. Από το πουθενά στην κυριολεξία η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ηπείρου κλήθηκε –με εντολή του Αρχηγείου- να στείλει δυνάμεις στην Πάτρα για την πυρασφάλεια της Αχαΐας!

Ήδη τρία πυροσβεστικά οχήματα δασικού τύπου έχουν μετακινηθεί αποδυναμώνοντας τις δυνάμεις της Ηπείρου. Τα οχήματα αυτά θα βρίσκονται μόνιμα στην Πάτρα για το επόμενο διάστημα και χωρίς να είναι γνωστή η ημερομηνία επιστροφής τους!

Από κει και πέρα ακολούθησε ένα πραγματικό αλαλούμ που αφορούσε στην μετακίνηση προσωπικού.

Αρχικά επρόκειτο να μετακινηθεί προσωπικό για έξι ημέρες. Μία τέτοια απόφαση όμως σκόνταφτε στο νομικό πλαίσιο και στη συνέχεια η λύση που βρέθηκε ήταν αυτή των 24ωρων υπηρεσιών!

Οι πρώτες μετακινήσεις προσωπικού για 24ωρη βάρδια στην Πάτρα ήδη έγιναν και νωρίτερα σήμερα το πρωί δόθηκε εντολή να σταματήσουν!

Είναι άγνωστο τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες και τι άλλο θα σκαρφιστούν οι υπεύθυνοι των Αθηνών για να αναστατώσουν τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της περιοχής εν μέσω του θέρους.

Όλα αυτά συμβαίνουν όταν δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο στην Πάτρα ούτε στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας που θα απαιτούσε την συνδρομή δυνάμεων από την Ήπειρο.

Και συμβαίνουν χωρίς να έχει δοθεί καμία επαρκής εξήγηση για τους λόγους που πρέπει να μετακινηθούν οχήματα και ανθρώπινο δυναμικό!

Σημειώνεται ότι το μοναδικό σωματείο που αντέδρασε στην απόφαση μετακινήσεων ήταν αυτό της Ηπείρου το οποίο δεν μπήκε σε κανέναν διάλογο και διαπραγμάτευση με το Αρχηγείο για τις μέρες μετακίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ