Απίστευτη ταλαιπωρία λόγω… ΕΟΔΥ!

eodi kinites

Τέσσερις τουλάχιστον κάτοικοι της περιοχής, περίπου μία βδομάδα μετά την ολοκλήρωση των rapid test που έκανε ο ΕΟΔΥ στην πόλη, υπεβλήθησαν σε μία απίστευτη ταλαιπωρία και σε ψυχική οδύνη..

Και στις τέσσερις περιπτώσεις –ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλες- τα τεστ στα οποία είχαν υποβληθεί ήταν αρνητικά αφού τα αποτελέσματα γινόταν γνωστά μετά από δέκα έως δεκαπέντε λεπτά.

Ωστόσο αρκετές ημέρες μετά υπάλληλοι του ΕΟΔΥ από την Αθήνα τους τηλεφώνησαν για να τους ενημερώσουν ότι είναι θετικοί και πρέπει να επαναλάβουν τα τεστ.

Ορισμένοι από τους τέσσερις που δέχθηκαν τα τηλεφωνήματα είναι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων ο οποίος ενημερώθηκε άμεσα.

Υπεβλήθησαν σε νέα τεστ, σε κάποιες περιπτώσεις έγινε και μοριακός έλεγχος και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Ωστόσο είχαν περάσει αρκετές ώρες αγωνίας αλλά και μεγάλης αναστάτωσης, αφού τέθηκαν οι ίδιοι σε καραντίνα, ενημέρωσαν τις άμεσες επαφές τους για όλα τα απαραίτητα μέτρα και προσπαθούσαν να μιλήσουν με κάποιον υπεύθυνο του ΕΟΔΥ για περαιτέρω ενέργειες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μαρία Νάκα όπως και το Εφετείο ξεκίνησαν τον δικό τους αγώνα δρόμου τόσο για επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ όσο και για τα μέτρα που θα έπρεπε να ληφθούν στους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου.

Παράλληλα οι τέσσερις άνθρωποι είχαν μπει στην διαδικασία των επαναληπτικών τεστ και στις πέντε το απόγευμα η περιπέτεια πήρε τέλος με την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων. Και για τις τέσσερις περιπτώσεις ήταν αρνητικά όπως αυτά που είχαν πάρει την Παρασκευή.

Φυσικά η πολύωρη ταλαιπωρία, το άγχος και η ψυχική οδύνη που πέρασαν δεν ξεχνιέται.. Κάποιοι δε σκέφτονται ακόμη και να προσφύγουν εναντίον του ΕΟΔΥ για την περιπέτεια στην οποία τους έβαλε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ