Απίστευτο….Πέταξαν μπετόν στο αποχετευτικό δίκτυο

DYKTIOΜεγάλες ποσότητες περλίτη (ελαφρύ σκυρόδεμα) εντοπίστηκαν στο αποχετευτικό δίκτυο, στην οδό Καραμανλή, όπου τις τελευταίες ημέρες είχαν παρουσιαστεί προβλήματα.

Το υλικό πετάχτηκε από ασυνείδητους, οι οποίοι δεν υπολόγισαν τις συνέπειες που θα υπήρχαν τόσο στους συμπολίτες όσο και στο Δήμο. Δεν μπορεί να απομακρυνθεί με τα ειδικά μηχανήματα της ΔΕΥΑΙ και έτσι η επιχείρηση υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε αντικατάσταση που αγωγού που βρίσκεται σε βάθος τριών μέτρων.

Το χειρότερο είναι ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο φαινόμενο, καθώς συχνά προκύπτουν προβλήματα από λάδια και λίπη που καταλήγουν στο δίκτυο αποχέτευσης ή ομβρίων ενώ κατά το παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις όπου επιχειρηματίες έριξαν μαζούτ και υπολείμματα χρωμάτων τα οποία κατέληξαν στη λίμνη.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Δημήτρης Θεμελής και ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης Κώστας Γιωτάκης, με δηλώσεις που έκαναν καυτηρίασαν τέτοιες συμπεριφορές που στρέφονται πρώτα και κύρια σε βάρος των συμπολιτών και της πόλης.

«Κάποιοι αντί να απομακρύνουν τα υλικά αυτά επέλεξαν να τα πετάξουν στο αποχετευτικό δίκτυο. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στα αντλιοστάσια, να έχουμε υπερχείλιση λυμάτων και να απαιτείται χρόνος και χρήματα για την αποκατάσταση. Απευθύνουμε έκκληση σε αυτούς τους συμπολίτες να μην λειτουργούν σε βάρος άλλων συμπολιτών μας», σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΙ Κώστας Γιωτάκης.

«Τέτοιες ενέργειες είναι εχθρικές προς τους συμπολίτες, είναι εχθρικές προς την πόλη και την επιχείρηση. Έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και συνεπάγονται οικονομικό κόστος, το οποίο επίσης πληρώνουν οι πολίτες. Η ΔΕΥΑΙ με την προσπάθεια που κάνει και με τα έργα που δρομολογεί έχει θέσει ως στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών της και της καθημερινότητας. Είναι κρίμα να καλείται σε τακτά χρονικά διαστήματα να διαχειρίζεται την κακή συμπεριφορά ορισμένων συμπολιτών», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της επιχείρησης και αντιδήμαρχος Δημήτρης Θεμελής.

Ο κ. Θεμελής σημείωσε ότι στο αποχετευτικό δίκτυο και στο δίκτυο ομβρίων καταλήγουν συχνά λίπη και λάδια από καταστήματα εστίασης και τόνισε για μία ακόμη φορά την υποχρέωση που έχουν οι επιχειρηματίες για την τοποθέτηση λιποσυλλεκτών ώστε να μην επιβαρύνεται ο αγωγός.

Τέλος ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΙ καυτηρίασε την αντικοινωνική συμπεριφορά συμπολιτών ενώ έκανε γνωστό ότι δεκάδες υποθέσεις για περιπτώσεις όπου διαπιστώθηκε παράνομη σύνδεση ομβρίων στο αποχετευτικό δίκτυο έχουν πάρει τη δικαστική οδό, ενώ από την επιχείρηση θα επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ