Απέχει από τις εκλογές η μειονότητα

Την απόφασή της να απέχει από τις εκλογές παρωδία που στήνει την Κυριακή ο Ράμα κόντρα στην απόφαση του Προέδρου της Αλβανίας για αναβολή τους, πήρε η Ομόνοια η οποία εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα.

Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα σημειώνεται ότι η κατάσταση στην χώρα οδηγείται σε εκτροχιασμό και θυμίζει την εποχή του 1945, όταν εγκαθιδρύθηκε στη χώρα ο κομουνισμός.

Η Ομόνοια συνεκτίμησε όλα τα δεδομένα και υπό τις παρούσες συνθήκες αποφάσισε ότι η πλέον ενδεδειγμένη λύση είναι η αποχή από τις κάλπες.

«Οι Έλληνες με σκοπό την προστασία της λειτουργικής δημοκρατίας, της κοινοτικής συνοχής και επίσης αποδεικνύοντας την νομιμοφροσύνη δεδομένου ότι θεσμικά στη χώρα με Προεδρικό Διάταγμα οι εκλογές έχουν αναβληθεί για τις 13 Οκτωβρίου, στέκονται μακριά απ’ τις μονοκομματικές κάλπες. 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΕΑΔ αλλά και άλλοι πολιτικοί παράγοντες στο χώρο της ΕΕΜ που στο σύνολο αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία της, απευθύνουν την έκκληση αυτή με απόλυτη επίγνωση για το τι πραγματικά είναι ωφέλιμο στη δεδομένη στιγμή και συγκυρία αλλά και βάθος χρόνου. 

Η μάχιμη πολιτική μας αυτόνομη έκφραση ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΕΑΔ, τον Οκτώβριο και αφού έχουν αποκατασταθεί οι συνθήκες ομαλής διεξαγωγής εκλογών θα είναι και πάλι στην πρωτοπορία ώστε του αγώνα για βελτίωση της κατάστασης του συνόλου της κοινότητας μας.

Το υψηλό το αίσθημα περί δημοκρατίας των Ελλήνων, τη σοφία ώστε να αντιληφθούμε ότι ενός κακού μύρια έπονται και επίσης το συμφέρον μας ώστε  το θεσμό  της τοπικής αυτοδιοίκησης να τον θέσουμε στην υπηρεσία της κοινοτικής συνοχής, δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ελεεινή παγίδα του Ράμα και της ομάδας που τον περιβάλει», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ