Απέσυρε ο δήμαρχος την αγορά οικοπέδου

GEFYRA_ARTASΣε σύγχρονο γεφύρι της Άρτας έχει μετατρέψει ο δήμος την αγορά ή απαλλοτρίωση ενός ιδιωτικού οικοπέδου που βρίσκεται πολύ κοντά στο ιστορικό γεφύρι.

Πρόκειται για μία ιδιωτική έκταση που βρίσκεται εκτός σχεδίου και είναι πολύ δύσκολο να αξιοποιηθεί για οποιαδήποτε χρήση, την οποία όμως ο Δήμος επίμονα προσπαθεί να αγοράσει, προκαλώντας έτσι εύλογα ερωτήματα και επιτρέποντας να αναπτύσσονται πολλά σενάρια.

Το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί για μία ακόμη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Δευτέρας, με εισηγητή μάλιστα τον ίδιο τον δήμαρχο. Η αντιπολίτευση είχε ήδη εξεγερθεί και απειλούσε με πολλές αποκαλύψεις στη συνεδρίαση αυτή.

Έτσι πριν ανοίξει ο διάλογος ο δήμαρχος το απέσυρε.

Να σημειωθεί ότι η επιτροπή που είχε συγκροτήσει ο ίδιος προκειμένου να εξετάσει το θέμα είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το εν λόγω οικόπεδο δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και δεν επιτρέπεται να αγοραστεί, αλλά ούτε και να απαλλοτριωθεί απ’ το Δήμο Αρταίων.

Πάρα ταύτα και επειδή σε προηγούμενη συνεδρίαση, δεν πέρασε η πρότασή του για την αγορά του οικοπέδου, το επανέφερε προτείνοντας απαλλοτρίωση, σε μία περίοδο μάλιστα όπου η οικονομική κατάσταση του Δήμου δεν επιτρέπει τέτοιου είδους σπατάλες.

Η αντιπολίτευση σύσσωμη, αλλά και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, είχαν προειδοποιήσει για τις διαθέσεις τους και στην αναγνωριστική συζήτηση που έγινε ο δήμαρχος Παπαλέξης διαπίστωσε ότι δεν πρόκειται να περάσει, οπότε την «ανάγκη εποίησε φιλοτιμία» και το απέσυρε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ