Απειλήθηκαν σοβαρά επεισόδια στον Κατσικά.. Μεγάλη ένταση με τις νέες αφίξεις προσφύγων

aaka3

aaka3

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χτύπησε… κόκκινο η ένταση στον καταυλισμό του Κατσικά, κατά τη διάρκεια της νέας απόπειρας αφίξεων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Πρόσφυγες που βρίσκονται στον καταυλισμό ήρθαν στα χέρια με κάποιους που έφταναν από τα λεωφορεία και ήθελαν να εγκατασταθούν, ενώ προς στιγμή βγήκαν καδρόνια και άρχισαν να εκτοξεύονται πέτρες.

Ορισμένοι είχαν ανέβει στις οροφές των λεωφορείων και λογομαχούσαν έντονα με άλλους που είχαν περικυκλώσει τα οχήματα…

ale14

Αξιοσημείωτο είναι ότι παρενέβησαν και μέλη ξένων ΜΚΟ, τα οποία προσέγγιζαν τους μετανάστες στα λεωφορεία και τους παρότρυναν να αρνηθούν την εγκατάστασή τους.

Η Αστυνομία ακολούθησε αυτή τη φορά ένα διαφορετικό σχέδιο, κρατώντας τα έξι οχήματα αρκετά μακριά από τον καταυλισμό και σε σημείο που δεν υπήρχε οπτική επαφή.

ale8

Από κει οδήγησαν το πρώτο λεωφορείο εντός του καταυλισμού. Αμέσως συγκεντρώθηκαν γύρω πρόσφυγες που παρότρυναν τους υπόλοιπους να μην κατέβουν γιατί οι συνθήκες δεν είναι καλές.

Ο οδηγός του λεωφορείου κατήγγειλε ότι είχε ένα πολύ δύσκολο ταξίδι. Οι πρόσφυγες ήταν σε ένταση, φώναζαν ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, κάποιος είχε βγάλει και μαχαίρι!

ale1

Το λεωφορείο μετά από λίγα λεπτά αποχώρησε.

Ακολούθησε η άφιξη άλλων τριών λεωφορείων, όπου οι πρόσφυγες ήταν πρόθυμοι να μείνουν στον καταυλισμό.

Τότε απειλήθηκαν επεισόδιο με ομάδα ορισμένων που βρίσκονται εντός.

Μάλιστα δεν αποφεύχθηκε ο πετροπόλεμος ενώ δύο νεαροί ήρθαν στα χέρια και στη συνέχεια έβγαλαν καδρόνια.

Τα λεωφορεία έμειναν σταθμευμένα για αρκετή ώρα. Πρόσφυγες από τον καταυλισμό και μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, προσπαθούσαν να τους πείσουν να μην κατέβουν.

Προκειμένου να μην προκληθεί περαιτέρω ένταση και νέα επεισόδια, η αστυνομία απομάκρυνε τα οχήματα.

Οι πρόσφυγες είχαν ξεκινήσει από τη Νέα Καρβάλη Καβάλας, όπου φιλοξενούνταν σε στεγασμένο χώρο. Έμειναν για ένα 24ωρο περίπου στο Κουτσόχερο Λάρισας αρνούμενοι να κατέβουν από τα λεωφορεία κι από κει μεταφέρθηκαν στον Κατσικά!

Οι πρόσφυγες που βρίσκονται στον καταυλισμό για μία ακόμη φορά διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες που επικρατούν και ανέφεραν ότι θα πραγματοποιήσουν νέα πορεία διαμαρτυρίας στα Γιάννινα.

Παντελώς απών ήταν κι αυτή τη φορά ο Δήμος Ιωαννιτών.. Ολομόναχος ουσιαστικά έχει μείνει ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κατσικά, ο οποίος καλείται να διαχειριστεί μία δύσκολη κατάσταση..

Καταλυτικός, για την αποφυγή περαιτέρω έντασης και επεισοδίων, ήταν ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε και μάλιστα άμεσα η αστυνομία, ενώ παρών ήταν κι αυτή τη φορά ο Ερυθρός Σταυρός, ο οποίος χρειάστηκε να παράσχει άμεση βοήθεια σε μία έγκυο γυναίκα, η οποία κατά την επιβίβασή της στη Λάρισα είχε ατύχημα με αποτέλεσμα να υποστεί ράγισμα στη λεκάνη.

Η ίδια αρνήθηκε τη διακομιδή στο Νοσοκομείο και επέλεξε να επιστρέψει στο λεωφορείο όπου βρίσκονταν η υπόλοιπη οικογένειά της.

ale3

ale4ale5

ale7

ale6

ale9

ale10

ale11

ale12ale13

ale2

 

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ