ΑΠΕ σε γη υψηλής παραγωγικότητας

HLIOSΔιευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 21 του Ν. 4015/2011 (ΦΕΚ 210/τ.Α΄/21-09-2011) που αφορά τη Γη Υψηλής Παραγωγικότητας, υπέγραψε στις 14 Δεκεμβρίου ο αρμόδιος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας.

Με την εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι η εγκατάσταση ΑΠΕ σε γεωργική γη συνεχίζει να γίνεται απρόσκοπτα βάσει της περίπτωσης α. της παραγράφου 6. του άρθρου 56 του Ν. 2637/98., όπερ σημαίνει ότι συνεχίζει να ισχύει η ρύθμιση του «νόμου Μπιρμπίλη», σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να αξιοποιηθεί σε κάθε νομό έκταση παραπάνω από 1% της γεωργικής γης.

Η εγκύκλιος, η οποία έχει εκδοθεί από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργικών Εφαρμογών και ΄Ερευνας – Διεύθυνση Χωροταξίας και Προστασίας Περιβάλλοντος του ΥΠΑΑΤ, απεστάλη σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και τις αρμόδιες υπηρεσίες (Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας, Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Πολεοδομικές Υπηρεσίες), προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε τυχόν ερωτήματα για την εφαρμογή της εν λόγω διάταξης.

Με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο διευκρινίζεται, επίσης, ότι το πεδίο εφαρμογής του άρθρου 21 του Ν. 4015/2011 αφορά αποκλειστικά και μόνο τις μεταβιβάσεις γεωργικής γης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ