Απανωτά χτυπήματα από τη μαφία του χαλκού

AYTOKHNHTO_XALKOSΕξαρθρώθηκε τριμελής σπείρα που είχε λεηλατήσει τον υποσταθμό της ΔΕΗ

Τη μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει στην Ήπειρο τα χτυπήματα σε αντλιοστάσια και σε κάθε άλλο πιθανό σημείο όπου μπορεί να υπάρχουν καλώδια ή αντικείμενα που περιέχουν χαλκό. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα οι φθορές που έχουν γίνει είναι τεράστιες και οι ζημιές που έχουν προκληθεί ανυπολόγιστες.

Πίσω λοιπόν από τις κλοπές αυτές φαίνεται ότι δρουν οργανωμένες σπείρες οι οποίες εμπορεύονται τις ποσότητες που κλέβουν και βέβαια θησαυρίζουν.

Μία τέτοια σπείρα εξαρθρώθηκε στη Θεσπρωτία καθώς νωρίτερα είχε χτυπήσει τον υποσταθμό της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω στην περιοχή Μαυρούδι Θεσπρωτίας, τρεις ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 22,21 και 19 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες και το ακινητοποίησαν προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν στα καθίσματα και στο χώρο αποσκευών του οχήματος καλώδια χαλκού, διαφόρων διαμετρημάτων συνολικού βάρους περίπου κιλών και κατασχέθηκαν.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τα καλώδια τα είχαν αφαιρέσει λίγο πριν, από τον προαύλιο χώρο του υποσταθμού της Δ.Ε.Η. στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας, το τελευταίο δίμηνο είχαν διαπράξει άλλες τέσσερις κλοπές καλωδίων τριφασικού ρεύματος από αγροκτήματα στο Ασπροκκλήσι και στο Ράγιο Θεσπρωτίας.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ