Απαγόρευση κυκλοφορίας, ημέρα πρώτη… Ελάχιστη κίνηση, συνεχείς περιπολίες της ΕΛΑΣ

apagoreusi_poli1

Λίγα αυτοκίνητα, ελάχιστοι οι πεζοί… Αυτή είναι η εικόνα στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων.. Εικόνα που θυμίζει εκείνες του Δεκαπενταύγουστου ή τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού με πολύ υψηλές θερμοκρασίες που οι περισσότεροι αναζητούσαν καταφύγιο σε παραλίες ή βουνά.. Μόνο που τώρα οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές. Πρώτη μέρα που εφαρμόζεται το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Κάτι που είναι πρωτόγνωρο σε όλους.

Μέχρι τις 6 Απριλίου η καθημερινότητά μας γίνεται εντελώς διαφορετική και υποχρεωτικά θα πρέπει να κυκλοφορούμε με όρους και κανόνες.

Και στα Γιάννινα, όπως και σε άλλα αστικά κέντρα της Ηπείρου, από νωρίς το πρωί οι έλεγχοι της αστυνομίας έχουν ενταθεί.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • apagoreusi poli1

Εποχούμενες αλλά και πεζές περιπολίες στο κέντρο και σε οδικούς άξονες…

Σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, θα γίνονται παραινέσεις και συστάσεις, ενώ θα δίνονται σχετικές συμβουλές στους πολίτες. Από αύριο, όμως, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ  «δεν θα υπάρχει επιείκεια σε αυτούς που δεν θα αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί».

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • apagoreusi poli2

Η αγορά συμπληρώνει μία βδομάδα με κατεβασμένα ρολά. Ανοιχτά μόνο ελάχιστα καταστήματα κι αυτά με κανόνες και περιορισμένο προσωπικό.

Με κανόνες και μέτρα λειτουργούν φαρμακεία και σούπερ μάρκετ όπου και για αυτά η μετακίνησή μας θα πρέπει να γίνεται με την απαραίτητη ενημέρωση.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • apagoreusi poli3

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ