Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί για ύποπτα πορίσματα ΕΛΓΑ

agrotesΟ Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, μετά την άρνηση του υφυπουργού κ. Δριβελέγκα να δώσει στο φως της δημοσιότητας ονόματα βουλευτών, δημοσίων λειτουργών και αγροτών που κατήγγειλε για σοβαρές παρανομίες στον ΕΛΓΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ανυπόστατοί και εντελώς συκοφαντικοί αποδεικνύονται οι ισχυρισμοί του υφυπουργού κ. Δριβελέγκα για ύποπτα πορίσματα του ΕΛΓΑ.

Παρά το γεγονός ότι ως Ν.Δ., αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα σε συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής, καλέσαμε τον κ. Δριβελέγκα να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα ονόματα βουλευτών, διευθυντών υποκαταστημάτων του ΕΛΓΑ και αγροτών που εμπλέκονται – όπως ισχυρίστηκε – σε «σοβαρά οικονομικά σκάνδαλα», δεν το έπραξε.

Γιατί άραγε; Κρατά σε ομηρία κάποιους; Καλύπτει κάποιους; Ή είναι εκπρόσωπος της πράσινης προπαγάνδας για τον ΕΛΓΑ και τον πολιτικό κόσμο της Ν.Δ.;

Τελευταία ευκαιρία, πλέον, για να αποτινάξει από πάνω του ο κ. Δριβελέγκας τον τίτλο του συκοφάντη που δικαίως φέρει μέχρι σήμερα για την υπόθεση αυτή, είναι να απαντήσει σε επίκαιρη και απλή ερώτηση που κατέθεσα για το σκοπό αυτό στη Βουλή».

Παράλληλα, ο Γιώργος Κασαπίδης συναντήθηκε στη Σουηδική πρεσβεία με τον κ. Kaarlo Laakso και είπε σχετικά:

«Τη δυνατότητα καλύτερης οργάνωσης και περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων των δύο χωρών στον αγροδιατροφικό τομέα συζητήσαμε με το σύμβουλο του Πρέσβη κ. Kaarlo Laakso.

Ειδικότερα, συζητήσαμε τρόπους καλύτερης αξιοποίησης και ανάπτυξης συνεργειών, εκμεταλλευόμενοι την παρουσία περισσότερων από 500.000 Σουηδών τουριστών ετησίως στην Ελλάδα, για τη δημιουργία ζήτησης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη φίλη αυτή σκανδιναβική χώρα.

Όπως μου επεσήμανε ο κ. Laakso οι Σουηδοί και γενικότερα οι Σκανδιναβοί πολίτες αναζητούν εκτός από τον ήλιο και τη θάλασσα κι άλλες αυθεντικές εμπειρίες στη χώρα μας, που σχετίζονται με την παραγωγή, στην ελληνική ύπαιθρο, ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων.

Ο συνδυασμός, λοιπόν, της ελληνικής φύσης με την αγροτοτουριστική προσφορά, οργανωμένη σωστά με ποιοτικές προδιαγραφές, είναι ακόμα μία εναλλακτική πρόταση για τους Έλληνες γεωργούς που μπορούν να αναπτύξουν και να την προσφέρουν σε εξειδικευμένο κοινό υψηλών απαιτήσεων.

Τέτοιους στόχους θέτουμε για την ανάδειξη και αξιοποίηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της γεωργίας και βήμα – βήμα, προϊόν – προϊόν, κλάδο – κλάδο και με σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ