Αντίστροφη μέτρηση για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας- Τα ονόματα στην Ήπειρο

nea dimokratia logo

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες σε όλα τα κόμματα τα οποία κινούνται σε ρυθμούς εκλογών.  Στην Ήπειρο τα γαλάζια επιδίδονται στην προετοιμασία της επίσκεψης Μητσοτάκη την ερχόμενη Τετάρτη επιδιώκοντας την μέγιστη κινητοποίηση.

Παράλληλα στο κυβερνόν κόμμα οριστικοποιούνται τα ονόματα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες και πιθανόν πριν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα Ιωάννινα.

Στην Ήπειρο το βασικό πρόβλημα εντοπίζεται στο ψηφοδέλτιο της Άρτας και στη γυναικεία συμμετοχή η οποία δεν έχει κλείσει μέχρι στιγμής.

Επίσης φαίνεται ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί και το ανδρικό κομμάτι του ψηφοδελτίου κάτι που αναμένεται να γίνει από ώρα σε ώρα.

Σημειώνεται ότι η Άρτα περιλαμβάνεται πλέον στις διεδρικές περιφέρειες της χώρας, θα εκλέξει δηλαδή δύο βουλευτές αντί για τρεις όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Στο Νομό Πρέβεζας πέρα από τον σημερινό βουλευτή Στέργιο Γιαννάκη θέση αναμένεται να έχει και ο Σπύρος Κυριάκης. Οι δύο αναμένεται να δώσουν την μάχη για την εκλογή.

Στο Νομό Θεσπρωτίας το ψηφοδέλτιο οριστικοποιήθηκε  αργά το βράδυ της Τετάρτης. Ο Γιάννης Παπαγιάννης που συμμετείχε και το 2019 παίρνει και πάλι θέση υποψηφίου. Υποψήφια επίσης είναι η Έρρικα Ντούμα καθώς και ο νυν βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας. Η Θεσπρωτία αυτή την φορά είναι μονοεδρική και η μάχη μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να είναι σκληρή.

Στο Νομό Ιωαννίνων θέση στο ψηφοδέλτιο θα έχουν και οι τέσσερις σημερινοί βουλευτές. Κώστας Τασούλας, Σταύρος Καλογιάννης, Μαρία Κεφάλα και Γιώργος Αμυράς.

Τα νέα πρόσωπα του ψηφοδελτίου θα είναι τρία. Πρόκειται για τον πολιτικό μηχανικό και τομεάρχη υποδομών της τοπικής Νέας Δημοκρατίας Σπύρο Κωνσταντόπουλο, την επιχειρηματία του ξενοδοχειακού κλάδου Έλσα Εξάρχου και την αντιπρόεδρο της ΔΕΕΠ Αντωνία Κορτζή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ