Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Πωγωνίου

siriza pogoni

Το Καλπάκι, το Δελβινάκι, τον Παρακάλαμο και τη Βροντισμένη, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία όπου συναντήθηκε με φορείς και κατοίκους της περιοχής.

Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τη βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, τον πρώην βουλευτή και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά, το δημοτικό σύμβουλο Πωγωνίου Σταύρο Ζηκόπουλο, μέλη της νομαρχιακής επιτροπής και της οργάνωσης μελών Πωγωνίου, συναντήθηκε με το δήμαρχο Κώστα Καψάλη, τους αντιδημάρχους και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούν στην περιοχή, όπως την ανάγκη εκσυγχρονισμού του δικτύου άρδευσης της κοιλάδας Καλαμά, την οδική σύνδεση Ιόνιας-Κακκαβιάς, την αξιοποίηση του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας στην Πωγωνιανή, την ολοκλήρωση των έργων του προγράμματος ΦιλόΔημος, καθώς και θέματα που σχετίζονται με τον υγειονομικό έλεγχο στα σύνορα με την Αλβανία.

Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη στήριξης των μικρών και ορεινών Δήμων τόσο με οικονομικές ενισχύσεις όσο και με στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό. Παράλληλα, επισημάνθηκε η επιτακτική ανάγκη εκπόνησης χωροταξικού σχεδίου στο Δήμο Πωγωνίου, δίνοντας τη δυνατότητα λελογισμένης ανάπτυξης της περιοχής προς όφελος των τοπικών κοινωνικών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Δελβινακίου και συζήτησε με το προσωπικό για τις δυσκολίες που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορονοϊού, καθώς και τις ιδιαίτερες συνθήκες που καλείται να αντιμετωπίσει με τους ασθενείς που χρήζουν άμεσης νοσηλείας από τη γειτονική Αλβανία και τη διακομιδή τους σε υγειονομικές δομές της χώρας.

Στον Παρακάλαμο και τη Βροντισμένη, τα μέλη της αντιπροσωπείας συζήτησαν με τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο σε υγειονομικά θέματα όσο και σε ζητήματα που αφορούν στην ερήμωση των χωριών και την οικονομική δυσπραγία που δημιουργεί η έλλειψη επισκεπτών, καθώς και να παρουσιάσουν διεξοδικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ