Αντιπλημμυρική θωράκιση στην Ηγουμενίτσα

Ένα χρήσιμο εργαλείο περιβαλλοντικής και πολιτικής προστασίας θα έχει σύντομα στην διάθεσή της η Ηγουμενίτσα με σκοπό την πρόληψη του πλημμυρικού κινδύνου στον αστικό χώρο.

Το έργο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου και σύμφωνα με τον επιστημονικό υπεύθυνο Γρηγόρη Βάρρα στο πλαίσιο της υλοποίησής του ολοκληρώθηκαν εναέριες πτήσεις με μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (Unmanned Aerial Vehicle – UAV) στην περιοχή της πόλης της Ηγουμενίτσας.

Η Πράξη υλοποιείται από το Τμήμα Γεωπονίας (Εργ. Γεωργικής Μηχανικής & Διαχείρισης Φυσικών Πόρων) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Δήμο Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει τους τελευταίους μήνες πραγματοποιήθηκαν εναέριες πτήσεις κατά μήκος των κύριων κλάδων των ρεμάτων Νέας Σελεύκειας – Μαυρουδίου, Τσιμπουρίκι, Λάκκας και Ξηροπόταμου. Οι πτήσεις χρησιμοποιήθηκαν για την εξαγωγή ορθοεικόνων, μοντέλων αναγλύφου και εδάφους για την αξιολόγηση του πλημμυρικού κινδύνου στην αστική και περαστική περιοχή της πόλης της Ηγουμενίτσας.

Η υλοποίηση της προτεινόμενης πράξης αναμένεται να προσφέρει στην τοπική κοινωνία ένα χρήσιμο εργαλείο περιβαλλοντικής και πολιτικής προστασίας και θα συμβάλει στην πρόληψη του πλημμυρικού κινδύνου στον αστικό χώρου του Δήμου Ηγουμενίτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ