Αντιμέτωποι με βαρύ χαράτσι στο Δήμο Σουλίου

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του Δήμου Σουλίου καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με μία τεράστια αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη.

Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί ίσως μια μικρή πρόγευση όσων θα ακολουθήσουν και σε άλλους δήμους της Ηπείρου.

Οι δήμοι επωμίζονται πλέον το κόστος λειτουργίας της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, κάτι φυσικά που ήταν γνωστό εδώ και καιρό αλλά και αποτέλεσμα της προγραμματικής σύμβασης που είχαν υπογράψει οι Φορείς Διαχείρισης Απορριμμάτων από το 2013!

Το κόστος για την διαχείριση των απορριμμάτων συμπεριλαμβανομένων των φόρων φτάνει περίπου στα 48 ευρώ. Αν σ’ αυτό προστεθεί και το κόστος μεταφοράς του υπολείμματος από το εργοστάσιο στους ΧΥΤΑ τότε εκτοξεύεται στα 70 ευρώ τον τόνο.

Η δημοτική αρχή στο Δήμο Σουλίου για να ανταπεξέλθει στο κόστος εισηγήθηκε αύξηση στα δημοτικά τέλη που φτάνει περίπου στο 60%!

Η εισήγηση που είχε την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής προκάλεσε θύελλα στο Δημοτικό Συμβούλιο με αποτέλεσμα τελικά να μην λάβει την πλειοψηφία και προς στιγμήν την έγκριση.

Οι κάτοικοι της περιοχής και οι επιχειρηματίες είναι ανάστατοι καθώς κινδυνεύουν με ένα βαρύ χαράτσι ακόμη και εκείνοι που έρχονται για λίγες μέρες το χρόνο στα χωριά τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ