Αντιδρούν οι φοιτητές στο κλείσιμο της Εστίας

Την έντονη και όχι αδικαιολόγητη αντίδραση των φοιτητών που διαμένουν στην Εστία του Πανεπιστημίου στη Δουρούτη προκαλεί η απόφαση για το κλείσιμό της.

Το κλείσιμο των εστιών προβλέπεται στο ΦΕΚ που αφορά στην παράταση αναστολής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών μονάδων.

Οι φοιτητές που διαμένουν στις εστίας καλούνται να τις εκκενώσουν μέχρι την Τετάρτη 25 Μαρτίου γεγονός που προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Όπως ανέφερε στο Epiruspost φοιτητής που διαμένει στην Εστία του Πανεπιστημίου για πολλούς φοιτητές το δωμάτιο της εστίας αποτελεί και το μοναδικό τους σπίτι.

Από την άλλη η επιστροφή τους σε διάφορες πόλεις της χώρας ενέχει τον κίνδυνο διασποράς του επικίνδυνου ιού αν κάποιος έχει ασθενήσει και δεν το γνωρίζει ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις φοιτητών που εργάζονται ή δεν έχουν καν χρήματα για την επιστροφή.

Μέσα στην μέρα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των εστιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ώστε να αποφασίσουν τον τρόπο αντίδρασης σε μία απόφαση που την χαρακτηρίζουν ανεύθυνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ