Αντιδράσεις στον Φορέα και για την αντιμισθία

Η αντιμισθία του Προέδρου και του Αντιπροέδρου στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων ήταν θέμα που δεν πέρασε απαρατήρητο στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η αντιμισθία προβλέπεται από το Νόμο και ορίζεται για τον μεν Πρόεδρο στο ύψος της αντίστοιχης του δημάρχου των Ιωαννίνων και για τον αντιπρόεδρο στο ήμισυ.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος ήταν ο πρώτος που σήκωσε το γάντι λέγοντας πως «ακόμη δεν τον είδαμε –τον Φορέα- Γιάννη τον βαφτίσαμε» και συμπλήρωσε ότι τόσο το κόστος της αντιμισθίας των δύο αιρετών όσο και το συνολικό κόστος λειτουργίας που υπολογίζεται στις 280 χιλιάδες είναι πολύ μεγάλο από την στιγμή μάλιστα που καλύπτεται από τους πολίτες.

Με την αντιμισθία διαφώνησε και ο δήμαρχος Κόνιτσας ζητώντας από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο να παραιτηθούν από την αξίωση αυτή.

Κατά την συζήτηση για τον προυπολογισμό που ακολούθησε την διαφωνία του κατέθεσε και ο δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης, υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι οι θέσεις θα έπρεπε να είναι άμισθες όπως του Προέδρου της ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ..

Όπως υπήρξαν αντιδράσεις υπήρξαν και συμφωνίες… Αρκετοί αυτοδιοικητικοί, όπως ο Γιάννης Λώλος  τάχθηκαν υπέρ της αντιμισθίας ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι η αντιμισθία ισούται με αξιοπρέπεια… 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ