Αντιδράσεις για τα έργα στις πηγές  Αχέροντα

axerontas piges

Αντιδράσεις από τους επαγγελματίες του τουρισμού προκαλούν οι εργασίες που πραγματοποιούνται στις πηγές του Αχέροντα, στην Γλυκή.

Οι εργασίες μετά και τα πλημμυρικά φαινόμενα που είχαν σημειωθεί αφορούν κυρίως στην απομάκρυνση νεκρών πλατάνων και στήριξης της όχθης του ποταμού.

Ο Σύλλογος Ξενοδόχων και Δράσεων Εναλλακτικού Τουρισμού της περιοχής, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την βαθιά του ανησυχία και απογοήτευση για τις συγκεκριμένες εργασίες, κάνοντας λόγο για περιβαλλοντικό έγκλημα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ ο σκοπός της δράσης είναι η κοπή και η απομάκρυνση των νεκρών πλατάνων και η στήριξη της όχθης του ποταμού, αυτή την στιγμή το αποτέλεσμα είναι η μετατροπή του χώρου σε χωράφι, καθώς έχει αφαιρεθεί κάθε είδος πανίδας και πρασίνου, ενώ τα ρέματα και οι πηγές έχουν μπαζωθεί και ισοπεδωθεί.

Μάλιστα σημειώνουν πως αυτή την στιγμή στον ευαίσθητο χώρο των πηγών, επιχειρεί ένα τεράστιο ερπυστριοφόρο που στις μετακινήσεις του καταστρέφει τα πάντα.

Ο  Σύλλογος Ξενοδόχων και Δράσεων Εναλλακτικού Τουρισμού καλεί επειγόντως τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, να επισκεφθούν το χώρο και να ενημερώσουν κατοίκους και επαγγελματίες για την μελέτη, τις δράσεις και για το τι ακριβώς σκοπεύουν να κάνουν στο χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ