Αντιδρά η Δυτική Ελλάδα για την Ιόνια Οδό

ionia_odosΤην έντονη αντίδραση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκαλεί το γεγονός ότι παραμένει θολό το τοπίο σχετικά με την τύχη της Ιόνιας Οδού. Οι πληροφορίες που αναφέρονται σε μείωση του φυσικού αντικειμένου τόσο του έργου αυτού όσο και της Ολυμπίας Οδού υποχρέωσαν τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα να αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης και Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη.

Στην επιστολή του προς τον κ. Χατζηδάκη ο Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως τη δημοσιότητας έχετε γίνει αποδέκτης εισηγήσεων σχετικά με την Ολυμπία και την Ιόνια οδό που, μεταξύ άλλων, προβλέπουν μείωση του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου τους.

Για παράδειγμα, αναφέρεται ότι η υπάρχει εισήγηση που προτείνει η Ολυμπία οδός σταματήσει στην Πάτρα, το δε τμήμα Πάτρα-Πύργος παραπέμπεται στο αόριστο μέλλον και μέσω του ανύπαρκτου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων».

Και ο Περιφερειάρχης συνεχίζει στην επιστολή του: «Κύριε Υπουργέ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και όλοι οι φορείς στο σύνολό της (παραγωγικοί και θεσμικοί), καθώς και σύσσωμη η κοινωνία, είναι κατηγορηματικά αντίθεση με αυτούς τους σχεδιασμούς. Διεκδικούμε την επανεκκίνηση των δύο μεγάλων αναπτυξιακών οδικών αξόνων , προκειμένου να ολοκληρωθούν στο ακέραιο και χωρίς εκπτώσεις το φυσικό και τεχνικό τους αντικείμενο.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που παραμένει σε χαρακτηριστική αναπτυξιακή υστέρηση, λόγω των προτεραιοτήτων που έχει θέσει το εθνικό κράτος τα προηγούμενα χρόνια, δίνοντας βάρος στις υποδομές του ανατολικού άξονα της χώρας, προσβλέπει στα δύο αυτά έργα και τα διεκδικεί χωρίς κανένα απολύτως περιθώριο εκπτώσεων και υπαναχωρήσεων».

Και ο κ. Κατσιφάρας καταλήγει στην επιστολή του: «Σας ζητώ να λάβετε υπ’ ‘όψιν, κατά τις σχετικές συζητήσεις, ότι σύσσωμη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας περιμένει μία και μόνο απόφαση. Την επανεκκίνηση των έργων στην Ολυμπία και Ιόνια οδό προκειμένου οι δύο αυτοί αυτοκινητόδρομοι-ανάσα για την ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα να ολοκληρωθούν στο σύνολό τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ