Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες μετακινήσεις

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο νέων μετακινήσεων προσφύγων και μεταναστών προς την περιοχή μας ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε σε αναφορά του βουλευτή Ιωαννίνων Σταύρου Καλογιάννη η οποία αφορούσε στη λειτουργία της δομής φιλοξενίας στα Δολιανά.

Αναφέρει λοιπόν ότι από την Ελληνική Αστυνομία λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα στο Δήμο Πωγωνίου ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα.

Έτσι γίνονται στοχευμένες δράσεις, συστηματικοί έλεγχοι και περιπολίες ώστε να επιτυγχάνεται η δημιουργία του απαιτούμενου περιβάλλοντος ευνομίας.

Σημειώνει ότι την περίοδο Σεπτεμβρίου- Νοεμβρίου μεταφέρθηκαν στα Δολιανά 92 πολίτες τρίτων χωρών.

Τονίζει δε ότι «δεδομένης της έντασης των προσφυγικών ροών που παρουσιάζονται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, γίνονται συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να αυξηθούν οι θέσεις φιλοξενίας στην επικράτεια, με γνώμονα, αφενός την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών τρίτων χωρών και αφετέρου την εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης για την αναλογική κατανομή του πληθυσμού στην ενδοχώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ