Άνοιξε ο δρόμος για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας στα Γιάννινα!

new texnologia

Πράσινο φως για να προχωρήσει η δημιουργία Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας στα Γιάννινα έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την υπογραφή της παραχώρησης στην Περιφέρεια Ηπείρου των εκτάσεων στην Πεδινή, απέναντι από το Πανεπιστήμιο.

Έτσι δεν υπάρχει πλέον κανένα εμπόδιο για να προχωρήσει ένα από τα σημαντικότερα σχέδια των τελευταίων ετών που μπορεί να αλλάξει την εικόνα της περιοχής και να την μετατρέψει σε κέντρο των νέων τεχνολογιών.

Πρόκειται για εκτάσεις γύρω στα σαράντα στρέμματα οι οποίες παραχωρούνται στην Περιφέρεια Ηπείρου για 25 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 10 χρόνια. Οι εκτάσεις αυτές θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας.

Προσδοκάται ότι το έργο αυτό θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση δράσεων καινοτομίας, στη διατήρηση και αύξηση των θέσεων εργασίας και θα αποτελέσει ευρύτερο πόλο προσέλκυσης και συνεργασίας ερευνητικών, εκπαιδευτικών, κοινωνικών και επενδυτικών φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Η στέγαση επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας – κλάδων Πληροφορικής, Επικοινωνιών, Βιοτεχνολογίας, Αγροτεχνολογίας, Δημιουργικής Βιομηχανίας, θα προωθήσει την Εφαρμοσμένη Έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων στην Περιφέρεια Ηπείρου, με θετικές επιδράσεις στην ευρύτερη οικονομία της περιοχής και στη διάχυση της τεχνολογίας, ιδιαίτερα στους κλάδους Αγροτεχνολογίας, Βιοτεχνολογίας και Πληροφορικής.

«H δημιουργία του Πάρκου είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας για την Περιφέρεια Ηπείρου και αποτελεί άλμα στο μέλλον για την εισαγωγή καινοτομιών και νέας τεχνογνωσίας στην περιοχή και την ευρύτερη ανάπτυξη της οικονομίας της», σημειώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ