Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Οι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης μπορούν να ακολουθήσουν αυτό το λινκ για να εισέλθουν στην πλατφόρμα μέσω της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ aade.gr μπορούν με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο TAXIS net να εισέλθουν στην σχετική εφαρμογή για τις αιτήσεις τους.

Η υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε την Τρίτη κι απ’ αυτήν προκύπτουν δυο σημαντικές προθεσμίες.

Η πρώτη είναι η προθεσμία για την αγορά πετρελαίου που ορίστηκε για τις 31 Δεκεμβρίου 2019 και η δεύτερη είναι η 20η Δεκεμβρίου που αφορά στην καταληκτική ημερομηνία για την ενεργοποίηση της πληρωμής του επιδόματος μέσω της εφαρμογής του taxisnet.

Στην πράξη το επίδομα μπορεί να χορηγηθεί και προκαταβολικά αφού η αίτηση και η ενεργοποίηση της πληρωμής μπορεί να γίνει έως τις 20 Δεκεμβρίου 2019 αλλά η αγορά πετρελαίου μπορεί να γίνει έως και τις 31 Δεκεμβρίου.

Υπάρχει και περιουσιακό κριτήριο. Το όριο αντικειμενικής αξίας των ακινήτων του φορολογούμενου είναι έως 130.000 ευρώ για τους άγαμους, για τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των 250.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

 Η αίτηση υποβάλλεται μέσω taxisnet και το ύψος του επιδόματος εξαρτάται από την κλιματική ζώνη- νομό στον οποίο βρίσκεται το νοικοκυριό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ