Ανοίγει την προεκλογική αυλαία η Νέα Δημοκρατία… Γαλάζιος πονοκέφαλος τα Γιάννινα

Τις συζητήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ανοίγει ημιεπίσημα πλέον η Νέα Δημοκρατία και στην Ήπειρο. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σίγουρο ότι σε επίπεδο Περιφερειών θα δώσει την μάχη του, όμως φαίνεται ότι σε επίπεδο Δήμων θα αποφύγει την τακτική των χρισμάτων… Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, υποστήριξε ότι οι διεργασίες έχουν ξεκινήσει, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει και το ακριβές περιεχόμενο αυτών, όπως και τον ακριβή ρόλο που θα επιλέξει για τον εαυτό του, το κόμμα του.

Στην Ήπειρο υπάρχει ήδη ένας μεγάλος γαλάζιος πονοκέφαλος. Κι αυτός είναι ο Δήμος Ιωαννιτών!

Μπορεί πριν λίγους μήνες ο Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης να έδειξε κομψά την πόρτα στον Νίκο Γκόντα, όμως από τότε μέχρι σήμερα, στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται καμία άλλη επιλογή.

Φυσικά ακούστηκαν διάφορα ονόματα, όμως έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για στελέχη που δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος μιας τέτοιας αναμέτρησης και σε καμία περίπτωση δεν εγγυώνται ότι μπορούν να δώσουν μάχη με πιθανότητες νίκης.

«Οι διεργασίες έχουν ξεκινήσει, βρισκόμαστε σε επαφές και προσπαθούμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεόδωρος Τζαρούχης για να συμπληρώσει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα δώσει χρίσματα αλλά θα στηρίξει ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας.

Είναι άγνωστο προς το παρόν αν την ίδια πολιτική θα ακολουθήσει και στον Δήμο Ιωαννιτών, τον μεγαλύτερο της Ηπείρου..

Όπως είναι άγνωστο αν τα κεντρικά του κόμματος θα περιοριστούν στο ρόλο του παρατηρητή ή θα επιλέξουν έναν πιο ουσιαστικό και ενεργό.

Πληροφορίες θέλουν τις επόμενες ημέρες να έρχεται στα Γιάννινα ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, κάτι πάντως που δεν επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ.

Ωστόσο ανέφερε ότι θα υπάρξει επίσκεψη στελεχών από την Αθήνα προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις εκεί όπου υπάρχουν προβλήματα.

Το κλίμα λοιπόν αρχίζει σταδιακά να παίρνει προεκλογικό χρώμα και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ο ρόλος των κομμάτων είναι σημαντικός. Όπως και στην αυτοδιοικητική αναμέτρηση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ