Ανοίγει ο δρόμος για υδατοδρόμιο στην Παμβώτιδα..

Μέχρι το τέλος του μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή το νέο και φιλόδοξο νομοσχέδιο για τα υδοτοδρόμιο με στόχο εντός του 2020 να ξεκινήσουν οι πρώτες πτήσεις από την Κέρκυρα και τους Παξούς. Πρόθεση αποτελεί, να ξεκολλήσουν οι επενδύσεις, που για χρόνια σκάλωναν στα «γρανάζια» της γραφειοκρατίας και να δημιουργηθούν υδατοδρόμια σε ολόκληρη τη χώρα, μεταξύ των άλλων και σε αρκετές λίμνες, όπως και στη λίμνη των Ιωαννίνων. Το αίτημα της περιοχής άλλωστε χρονίζει και προέρχεται από το σύνολο των τοπικών φορέων καθώς εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει νέες αναπτυξιακές προοπτικές.

Οι πρώτες πτήσεις υδροπλάνων θα ξεκινήσουν από την Κέρκυρα, τους Παξούς και την Πάτρα, το Μάιο του 2020, αφού αποτελούν τα πρώτα υδατοδρόμια που έχουν ήδη αδειοδοτηθεί, ενώ αρκετά ακόμη βρίσκονται υπό αξιολόγηση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τα σχέδια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας υδατοδρόμια προβλέπεται να δημιουργηθούν σε 19 λίμνες. Πρόκειται για τις: Τριχωνίδα, Βόλβη, Βεγορίτιδα, Βιστωνίδα, Κορώνεια, Μικρή Πρέσπα, Μεγάλη Πρέσπα, Ορεστιάδα (Καστοριάς), Παμβώτιδα Ιωαννίνων, Υλίκη, Δοϊράνη, Αμβρακία, Στυμφαλία, Πετρών, Παραλίμνη, Καϊάφα, Οζερός, Βουλκαριά, Δύστος.

Η αδειοδότηση για τις λίμνες στάθηκε στο παρελθόν μία περίπλοκη διαδικασία με πολλές και διαφορετικές υπηρεσίες να εμπλέκονται γεγονός που κατέστησε αδύνατη την υλοποίηση.

Η ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών αυτών έχει επισημανθεί πολλές φορές και απομένει να φανεί πως τελικά θα αντιμετωπιστεί στο νέο νομοσχέδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ