«Ανοίγει» η πλατφόρμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά

adilota tetragonia

«Δεύτερη ευκαιρία» για να σώσουν τα ακίνητά τους από υπέρογκα πρόστιμα, αποκαλύπτοντας στους δήμους τα «ξεχασμένα» αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα, δίνει η κυβέρνηση σε ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν είχαν ενταχθεί στην πρόσφατη ρύθμιση.

Μάλιστα, η διαδικασία για την ενεργοποίηση της πλατφόρμας που θα επιτρέψει στους πολίτες να δηλώσουν στους Δήμους την πραγματική επιφάνεια των ιδιοκτησιών τους, βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Εφόσον βεβαίως δηλωθούν τα «λειψά» τετραγωνικά, προβλέπεται απαλλαγή από πρόστιμα προηγουμένων ετών, αλλά… μέχρι ενός σημείου: Συγκεκριμένα, όσοι αποκαλύψουν τις πραγματικές επιφάνειες δεν θα τους επιβληθούν πρόστιμα και αναδρομικές χρεώσεις για τα έτη έως και το 2019, θα προκύψουν όμως επιβαρύνσεις για την περίοδο από το 2020 και έως την υποβολή της αίτησης τους.

Η πλατφόρμα που αναμένεται να ενεργοποιηθεί το επόμενο διάστημα θα παραμείνει σε λειτουργία έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2021, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να αποκαλύψουν ή να διορθώσουν το εμβαδό των ακινήτων τους, σε σχέση με αυτό που αναγράφεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, διαγράφεται το σύνολο των κάθε είδους τελών και προστίμων μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2019, που προκύπτουν από τις διαφορές τετραγωνικών μέτρων για τους υπόχρεους που θα υποβάλλουν τις δηλώσεις εντός του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος.

Θα πρέπει να σημειωθεί όμως πως η νέα ρύθμιση δεν συμπεριλαμβάνει και τη δήλωση των μη ρευματοδοτούμενων ακινήτων, ώστε να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ