Άνω- κάτω στη Θεσπρωτία για την παραχώρηση της Εστίας και στην… άκρη το Πανεπιστήμιο!

estia igoumenitsa

Άνω κάτω έχει γίνει η Θεσπρωτία και το τοπικό ΠΑΣΟΚ με το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης στην Ηγουμενίτσα. Ο κυβερνητικός βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας  παρουσίασε ως μέγα προεκλογικό επίτευγμα  μια τυπική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία  έγινε αποδεκτή η δωρεά του οικοπέδου της πρώην Εστίας του ΤΕΙ  από το Δήμο Ηγουμενίτσας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Απαντώντας ο έτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης μίλησε για  «παλαιοκομματική  κοροϊδία της κυβέρνησης και του κ. Γιόγιακα που το μοναδικό έργο ολόκληρη την τετραετία στη Θεσπρωτία, εμπνεύσεως δικής τους, είναι η παραχώρηση ενός οικοπέδου και ενός ημιτελούς κτηρίου από έναν Δήμο σε ένα Υπουργείο».

Στο παιχνίδι μπήκε και ο επικεφαλής της  μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο  Ηγουμενίτσας και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Γόγολος, ο οποίος σε διαφορετική γραμμή από το δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του και κατά δήλωσή του  υποψήφιο Δήμαρχο  Παναγιώτη Νταή, προχώρησε σε σφοδρή επίθεση κατά  του Βασίλη Γιόγιακα χαρακτηρίζοντάς τον «ως βουλευτή των πανηγυριών και Αη – Βασίλη της περιοχής που δεν τον πιστεύουν πλέον ούτε τα μικρά παιδιά».

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Αστυνομικών Θεσπρωτίας Βασίλης Νάκος, προφανώς για τους δικούς του λόγους,  ευχαρίστησε τον κυβερνητικό βουλευτή και το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλο γιατί με τη συμβολή τους το μεγάλο όνειρο της μεταστέγασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης γίνεται πραγματικότητα.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι το οικόπεδο και το ημιτελές κτήριο, το οποίο έχει προβλήματα στατικής επάρκειας, βρίσκονται σε εντελώς ακατάλληλη θέση για Αστυνομικό Μέγαρο και η μεταστέγαση είναι απίθανη έως αδύνατη.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο τηρεί σιγή ιχθύος έχει πληρώσει υπέρογκο πρόστιμο γιατί δεν ολοκληρώθηκε η  Εστία, το έργο απεντάχθηκε  και αν η νέα Πρυτανική Αρχή δεν  διεκδικήσει το ποσό του προστίμου κινδυνεύει να κατηγορηθεί για  παράβαση καθήκοντος.

Επιπλέον, αυτά τα έργα δεν χρηματοδοτούνται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους  και μπορούν να κατασκευαστούν μόνο με ΣΔΙΤ αλλά οι πέντε νέες  με ΣΔΙΤ Αστυνομικές Διευθύνσεις έχουν ήδη ανακοινωθεί και σ’ αυτές δεν περιλαμβάνεται έργο της Θεσπρωτίας.  

Οι γαλάζιοι βουλευτής Θεσπρωτίας και δήμαρχος Ηγουμενίτσας έχουν παρασύρει τους αστυνομικούς της Θεσπρωτίας για ψηφοθηρικούς λόγους σε λάθος δρόμο, η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια και το τοπικό ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται  για ακόμη μια φορά με δύο διαφορετικές απόψεις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ