Άνω κάτω οι Κλινικές για την δημιουργία Μονάδων Λοιμωδών

giorgos prentzas

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε ο Γιώργος Πρέντζας μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων και της ΠΟΕΔΗΝ την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το μοναδικό νοσοκομείο της Ηπείρου που σηκώνει μέχρι τώρα το βάρος της πανδημίας.

Σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης ουσιαστικά το νοσοκομείο έθεσε σε λειτουργία την τρίτη Μονάδα Λοιμωδών και με την πληρότητα να είναι σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ξεκίνησε την διαδικασία για την ίδρυση τέταρτης.

Αποτέλεσμα είναι οι ανακατανομές χώρων, η συρρίκνωση άλλων κλινικών και στην προκειμένη περίπτωση η απομάκρυνση της καρδιοχειρουργικής με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο Γιώργος Πρέντζας καυτηρίασε την αδράνεια των προηγούμενων μηνών ενώ αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού για την αντιμετώπιση των ασθενών Covid-19.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Ιωαννίνων τόνισε ότι στο εξάμηνο που πέρασε σε κανένα άλλο νοσοκομείο δεν έγιναν υποδομές και κυρίως δεν ενισχύθηκε το προσωπικό.

«Φτάσαμε με τα κρούσματα από δύο εργοστάσιο και ένα γηροκομείο να συγκλονίζεται όλο το σύστημα υγείας», υπογράμμισε ο κ. Πρέντζας.

Ήδη κλινικές μεταφέρθηκε στους χώρους της Καρδιοχειρουργικής και η Καρδιοχειρουργική μεταφέρθηκε σε άλλο κτίριο, μακριά από την καρδιολογική μονάδα κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο για την λειτουργία της.

Σημειώνεται ότι η Καρδιοχειρουργική είναι η μοναδική στην περιοχή.

Πέραν αυτών η στελέχωση της 4ης ΜΕΛ είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των ελλείψεων προσωπικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ