Άνω- κάτω οι συνοριακοί…. Παρέα με λαθρομετανάστες και ποντίκια!

KOMOTHNHΜε τα μελανότερα χρώματα περιγράφουν Ηπειρώτες αστυνομικοί που από την Παρασκευή έπιασαν δουλειά σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Ορεστιάδα. Οι πρώτες ώρες στην περιοχή είναι πράγματι ώρες τρόμου.

Πολλοί απ΄αυτούς βρίσκονται ανάμεσα στους τετρακόσιους που κοιμήθηκαν στα αυτοκίνητα καθώς οι χώροι της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου ήταν στην κυριολεξία ρημαγμένοι. Όπως ανέφεραν στο Epiruspost.gr συνοριακοί που βρίσκονται στην περιοχή αυτό που αντίκρισαν δεν είχε προηγούμενο. Οι εγκαταστάσεις, πραγματικά ερείπια, ήταν γεμάτες από ποντίκια!

Παράλληλα κάτω από αντίξοες συνθήκες κάνουν το καθήκον τους και δεκάδες αστυνομικοί των Ιωαννίνων που βρέθηκαν αρχικά στην Ξάνθη κι από κει στην Κομοτηνή. Εκεί μέσα σε μία νύχτα οι παλιές αστυνομικές σχολές μετατράπηκαν σε κέντρο κράτησης των λαθρομεταναστών που στην πλειοψηφία τους μεταφέρονται από την Αθήνα.

Πρόκειται για ένα κτίριο που δεν έχει ούτε καν παράθυρα κι ανά πάσα στιγμή μπορούν να διαδραματιστούν τραγικά γεγονότα.

Η πολιτική και η φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων, όσον αφορά την απόφαση που έλαβαν, εν μία νυκτί, για την αποστολή 1.881 συνοριοφυλάκων στον Έβρο, δίχως όμως να υπάρξει κατάλληλος σχεδιασμός και κατάλληλη μέριμνα για το προσωπικό.

Εκατοντάδες αστυνομικοί, άφησαν πίσω τις οικογένειές τους και όπως προστάζει το καθήκον, ακολουθώντας άνωθεν εντολές βρίσκονται στη Θράκη.

Η Ήπειρος άδειασε στην κυριολεξία από Αστυνομία, όλα τα συνοριακά τμήματα στους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας ουσιαστικά έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, προβλήματα δημιουργούνται και στη φύλαξη του λιμένος Ηγουμενίτσας και από την άλλη πλευρά η Θράκη από το πρωί του Σαββάτου έχει μετατραπεί σε καζάνι που βράζει.

Αστυνομικοί εναντίον αστυνομικών, αστυνομικοί εναντίον λαθρομεταναστών και οι κάτοικοι της περιοχής εναντίον όλων καθώς διαπιστώνουν να ανοίγουν με συνοπτικές διαδικασίες κέντρα μεταναστών εκεί που δεν θα’ πρεπε να υπάρχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ