Ανησυχίες για τα έργα στην Κυανή Ακτή

KYANHΑνησυχίες και προβληματισμό προκαλούν οι παρεμβάσεις που έγιναν στην Κυανή Ακτή όπως αυτές εκφράζονται από τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Πρέβεζας.

Σε ανοιχτή επιστολή του ο Σύλλογος επικαλείται την μελέτη του πρώην πρύτανη του Μετσόβειου Πολυτεχνείου Κωνσταντίνου Μουτζούρη και τα θετικά αποτελέσματα, που η εφαρμογή της έφερε στην αντιμετώπιση της διάβρωσης της Κυανής Ακτής, ενώ χαρακτηρίζει τα έργα που έγιναν πρόσφατα στην παραλία, ως έργα καταστροφής και όχι ανάπλασης.

Σύμφωνα με την επιστολή του Συλλόγου δυτικά του αγωγού των ομβρίων αντί της επιφανειακής διευθέτησης των φυκιών, αφαιρέθηκε φερτό υλικό το οποίο η θάλασσα εναπόθετε σχεδόν πάνω από μια δεκαετία, με αποτέλεσμα να δημιουργείται άμεσος κίνδυνος μεγέθυνσης του προβλήματος της διάβρωσης, από το χειμέριο κύμα.

Καταλήγοντας ο Σύλλογος Αγίου Γεωργίου διερωτάται αν ο υπεύθυνος της εντολής είχε την σύμφωνη γνώμη των μηχανικών του Δήμου, ενώ επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος για προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ