Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων και την διασπορά

koronaios

Μεγαλώνει η ανησυχία στην τοπική κοινή γνώμη μετά την αύξηση των θετικών κρουσμάτων που καταγράφεται στην περιοχή.

Η Παρασκευή ήταν μία ακόμη δύσκολη ημέρα καθώς επιβεβαιώθηκαν 13 συνολικά κρούσματα στην Ήπειρο εκ των οποίων τα δέκα στα Γιάννινα.

Μάλιστα αυτά δεν οφείλονται σε συρροές όπως είχε συμβεί το προηγούμενο διάστημα –είτε με την δομή της Αγίας Ελένης, είτε με άλλες περιπτώσεις- γεγονός που αποτελεί κώδωνα κινδύνου καθώς αποτυπώνει διασπορά στην κοινότητα.

Δείτε αναλυτικά: Δέκα νέα κρούσματα στα Γιάννινα, 13 στην Ήπειρο

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου έφερε μία πραγματική έκρηξη κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Η αύξηση αυτή αποτυπώθηκε και στα στοιχεία της Παρασκευής.

Αποκλιμάκωση μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από την αυστηρή τήρηση των μέτρων, επισημαίνουν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς μέχρι στιγμής ούτε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον αρμόδιο υφυπουργό αλλά ούτε και από τον ΕΟΔΥ έχει γίνει η παραμικρή αναφορά στα Γιάννινα.

Στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου νοσηλεύονται 14 ασθενείς ενώ ένας έχει μεταφερθεί στη ΜΕΘ.

Ο ιός βέβαια τις τελευταίες ημέρες «χτύπησε» και το ίδιο το νοσοκομείο καθώς δύο εργαζόμενοι των διοικητικών και τεχνικών υπηρεσιών βρέθηκαν θετικοί, ωστόσο δεν υπήρξε καμία απολύτως ενημέρωση για τα μέτρα που πιθανόν ελήφθησαν εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η γενική εικόνα όπως διαμορφώνεται είναι ανησυχητική και η προσοχή όλων θα πρέπει να είναι αυξημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ