ΓΣΕΒΕΕ: Ανησυχίες για 8.500 «λουκέτα» το επόμενο τρίμηνο

agora louketo

agora louketoΤις ανησυχίες των επαγγελματιών αλλά και τις χαμηλές προσδοκίες για το μέλλον, καταγράφει έρευνα του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με την οποία, το 33% των ερωτηθέντων φοβάται ότι στην επιχείρησή τους θα μπει λουκέτο το επόμενο τρίμηνο του έτους.

Οι προοπτικές είναι δυσοίωνες για 8.500 επιχειρήσεις ενώ ήδη περισσότερες από 40.000 διαγράφηκαν από τα μητρώα των επιχειρήσεων.

Ωστόσο σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα το ποσοστό ήταν στο 47,8% και ο ένας στους δύο εκτιμούσε ότι η επιχείρησή του θα κατέβαζε ρολά το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Το υψηλότερο ποσοστό 53,9% είχε εμφανιστεί σε παλαιότερη έρευνα του Ιουλίου 2012.

Η ρευστότητα παραμένει ένα από μεγαλύτερα προβλήματα για τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Ο δείκτης ρευστότητας επιδεινώθηκε σε ποσοστό 62% το δεύτερο εξάμηνο του 2014 . Η τάση για τους επόμενους μήνες είναι η περαιτέρω επιδείνωση του κλίματος.

Την πρόβλεψη αυτή έδωσε το 36,9% των ερωτηθέντων και το 32,9 % θεωρεί ότι θα παραμείνει αμετάβλητη. Αντίθετα το 19,9% εκτιμά ότι θα ενισχυθεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Ο επιχειρηματικός κόσμος όμως φοβάται την επιδείνωση της ρευστότητας μετά τις αρνητικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να περιορίσει την ροή κεφαλαίων προς τις ελληνικές τράπεζες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ