Άνετη επικράτηση της Ενωμένης Αυτοδιοικητικής Πορείας.. Ποιοι εκλέγονται στην ΠΕΔ

ekloges_ped_epirus2

Πλήρης ήταν η επικράτηση της «Ενωμένης Αυτοδιοικητικής Πορείας» στις εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΠΕΔ Ηπείρου. Ο συνδυασμός πήρε 78 από τις 120 συνολικά ψήφους αφήνοντας στη δεύτερη θέση την «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» η οποία έλαβε 39 ψήφους. Τρεις ψήφους πήρε η Όλυ Τσουμάνη που κατέβηκε μεμονωμένη εκπροσωπώντας την Λαϊκή Συσπείρωση.  Η Ενωμένη Αυτοδιοικητική Πορεία αποτελούνταν κυρίως από αυτοδιοικητικές δυνάμεις που έχουν ως πολιτικό χώρο αναφοράς την κεντροδεξιά ενώ στο ψηφοδέλτιο της Προοδευτικής Συνεργασίας βρέθηκαν αυτοδιοικητικοί από το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη παράταξη παίρνει τις 14 από τις 21 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου έχοντας έτσι την απόλυτη πλειοψηφία.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ekloges ped epirus2

Το εκλογικό αποτέλεσμα της επιτρέπει να συγκροτήσει προεδρείο μόνη της κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ άνοιξε με καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ που ως δήμαρχος της πρωτεύουσας προήδρευσε της διαδικασίας.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Λώλος έκανε έναν σύντομο απολογισμό της διοίκησης και στη συνέχεια ξεκίνησε η ψηφοφορία.

Ποιοι εκλέγονται

Με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου εκλέγονται:

Από την Ενωμένη Αυτοδιοικητική Πορεία εξελέγησαν:

Δήμαρχοι: Γεωργάκος Νίκος με 33 ψήφους, Καλαντζής Νίκος με 50, Λώλος Γιάννης με 35, Ντακαλέτσης Χρήστος με 51 ψήφους, Παππάς Σπύρος με 39, Πλιάκος Μιχάλης με 47, Σουκουβέλος Γιώργος με 44, Τζαφέας Κώστας με 45, Τσιρογιάννης Χρήστος με 37 και Χασιάκος Χρήστος με 23.

Δημοτικοί Σύμβουλοι: Βλέτσας Βασίλης με 46, Δαρδαμάνης Γιάννης με 40, Ευαγγέλου Φίλιππος με 49 και Πήχας Βαγγέλης με 48.

Αντιπρόσωποι στην ΚΕΔΕ εκλέγονται: Γιολδάσης Δημήτρης με 44, Κάτσιος Νικόλαος με 50, Παπασπύρου Ανδρέας με 33 και Τύρου- Ούζα Νατάσα με 48.

Από την Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία εκλέγονται:

Δήμαρχοι: Ζαχαριάς Νίκος με 31 ψήφους, Καραγιάννης Γιάννης με 28 και Καψάλης Κώστας με 31.

Δημοτικοί Σύμβουλοι: Γαρδίκος Βασίλης με 29 ψήφους, Γόγολος Γιάννης με 20 ψήφους,  Νάστος Δημήτρης με 18 ψήφους, Ταπραντζή- Κοίλια Πολυξένη με 25.

Αντιπρόσωποι στην ΚΕΔΕ εκλέγονται ο Θωμάς Μπέγκας με 31 ψήφους και ο Λάζαρος Νάτσης με 23.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ