Ανδρουλάκης: Μετωπική με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

androulakis

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής συνεδρίασε στα γραφεία του κόμματος, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, υπό την προεδρία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αναφέρθηκε στις επικείμενες εθνικές εκλογές, τονίζοντας προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ότι, «στη μάχη αυτή, πρέπει να σταθούμε με ομοψυχία και ενότητα» και προσθέτονας πως η ομοψυχία και η ενότητα «θα δώσουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην αυτόνομη πορεία και στην μετωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία».

 «Χρειάζεται μια δίκαιη αποτίμηση του πολιτικού έργου των αντιπάλων μας, όπως και εμείς θέλουμε να έχουμε μια δίκαιη αποτίμηση του δικού μας πολιτικού έργου στη χώρα», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας πως η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ «προσπαθούν να αποδομήσουν με κάθε δυνατό τρόπο» το πολιτικό έργο του ΠΑΣΟΚ.

«Μάλιστα, είδατε πόσο εύκολα χθες ο πρωθυπουργός της χώρας, δείχνοντας ότι έχει τους ίδιους εφιάλτες με τον πατέρα του, προσπάθησε να ξαναγράψει την ιστορία αναφορικά με τον ιδρυτή μας, Ανδρέα Παπανδρέου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης, σχετικά με τα λόγια που απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα, στη συζήτηση για την πρόταση μομφής – «Ένοχος ή βλαξ δεν είπατε; Αυτή τη φράση την είχε χρησιμοποιήσει ο εκδότης της Ελευθεροτυπίας Κίτσος Τεγόπουλος, αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου, κάνοντας αναφορά στο σκάνδαλο Κοσκωτά. Από τα πάμπερς πήγαμε στις σακούλες», είχε πει ο πρωθυπουργός.

«Δεν παίρνουμε ίσες αποστάσεις, έχουμε διμέτωπο»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που έχει κατηγορηθεί από την κυβέρνηση για πολιτική ίσων αποστάσεων, επανέλαβε πως «δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις, αλλά διμέτωπο με τα κακώς κείμενα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζοντας πως «λέμε ‘όχι’ στις τυφλές συγκρούσεις».

Κεντρικό ζήτημα σε αυτό τον αγώνα, όπως είπε, «πρέπει να είναι η συνέπειά μας. Δίνουμε έμφαση στην άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, στη νέα γενιά, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της κάθε μητέρας, όπως κάναμε πρόσφατα με την τροπολογία μας για το επίδομα μητρότητας στις μη μισθωτές, στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και της παιδείας με ουσιαστική πρωτοβάθμια εκπαίδευση».

Η δίκαιη πράσινη μετάβαση, η ενεργειακή δημοκρατία  και η διάχυση των ΑΠΕ στην παραγωγή είναι κορυφαίο ζήτημα, προσέθεσε.

Την Κυριακή τα ψηφοδέλτια

Η συζήτηση που ακολούθησε την εισήγηση Ανδρουλάκη αφορούσε στην ευρύτερη πολιτική και όχι μόνο τα ψηφοδέλτια, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή.

Όταν πήρε τον λόγο ο επικεφαλής της επιτροπής ψηφοδελτίων, Βαγγέλης Αργύρης, έγινε γνωστό πως στις λίστες των υποψηφίων που θα ανακηρυχθούν δεν θα περιλαμβάνονται τέσσερις περιφέρειες, στις οποίες υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες: η Αρκαδία, η Λακωνία, η Ζάκυνθος και η Σάμος.

Το Πολιτικό Συμβούλιο αναμένεται να κουβεντιάσει εκ νέου για την προεκλογική στρατηγική και την επικύρωση της τελικής λίστας των ψηφοδελτίων – όπου σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνεται (μάλλον στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας) και ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του δολοφονημένου βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος είχε ξανακατέβει υποψήφιος τον Σεπτέμβριο του 2015 με το Ποτάμι.

Κατά τα άλλα, η συνεδρίαση εκτυλίχθηκε σε γενικές γραμμές σε καλό και συναινετικό κλίμα. Η συζήτηση αφορούσε στην πολιτικοποίηση των εκλογών, την κωδικοποίηση του προγράμματος, θέματα πολιτικής ατζέντας.

Επικράτησε η λογική πως τα όποια παράπονα «μπαίνουν στην άκρη» ενόψει της εκλογικής μάχης, ενώ υπήρξε και μια ήπια επισήμανση για πιο τακτικές συνεδριάσεις των οργάνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ