«Αναζητώντας το ’21 στην πόλη μου!…»

ioannina21

Αναζητώντας το ’21 στην πόλη μου! (κυνήγι θησαυρού και… Ιστορίας). Πρόκειται για μια προσπάθεια εκπαιδευτικών Π.Ε. της πόλης των Ιωαννίνων που συνεργάζονται ενδοσχολικά και διασχολικά, με σκοπό να δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριες της πόλης μας να προσεγγίσουν με έναν πρωτότυπο και καινοτόμο τρόπο την τοπική ιστορία κατά την επαναστατική περίοδο και να τη συνδέσουν με τη Μεγάλη Επανάσταση των Ελλήνων το 1821.

Τι είναι το «Αναζητώντας το ’21 στην πόλη μου!»;

Οι διοργανωτές εξηγούν:

Είναι ένα κυνήγι θησαυρού. Ένα διαδικτυακό παιχνίδι. Και ως κυνήγι θησαυρού έχει γρίφους, σπαζοκεφαλιές και αποστολές. Και φυσικά, δώρα και αναμνηστικά για όσες και όσους καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις αποστολές και να σχηματίσουν τον κωδικό που θα ξεκλειδώσει το σεντούκι με τον κρυμμένο θησαυρό!

Είναι όμως κι ένα «κυνήγι» Ιστορίας! Βιωματικό και διαδραστικό. Στόχος, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, είναι να εμπλακούν ενεργά τα παιδιά -μικρά και μεγάλα- στην αναζήτηση στοιχείων της τοπικής και της ελληνικής ιστορίας συσχετίζοντάς τα με τον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας και παράλληλα να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη στην οποία ζουν. Μια πόλη όπου η Ιστορία βρίσκεται δίπλα μας! Μια πόλη που ζούμε μαζί με την Ιστορία.

Είναι μια βιωματική, συλλογική δραστηριότητα που εκτυλίσσεται σε 10 εβδομάδες δράσης και αποτελείται από 10 μικρές ιστορίες μυθοπλασίας – 10 αποστολές – 10 γρίφους και 1 κρυμμένο θησαυρό! Υλοποιείται εξ αποστάσεως στο σύστημα διαχείρισης μαθησιακών δραστηριοτήτων (Learning Activity Management System LAMS) του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Το παιχνίδι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και οι μαθητές/τριες αναζητούν στοιχεία της τοπικής και της νεότερης ελληνικής ιστορίας που σχετίζονται με τον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας και την πόλη των Ιωαννίνων.

Μπείτε κι εσείς στη σελίδα της δράσης κι ανακαλύψτε την ιστορία της πόλης μας με έναν ενδιαφέροντα και παιγνιώδη τρόπο. https://ioannina21.blogspot.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ