Αναζητώντας τα μονοπάτια του Αράχθου

ANDREATOSΤο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, η Τοπική Κοινότητα Δαφνούλας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνούλας διοργανώνουν και φέτος σειρά εκδηλώσεων με τίτλο: Αναζητώντας τα μονοπάτια του Αράχθου.

Ανάδειξη των μονοπατιών της χαράδρας του Αράχθου και των ξηρολιθικών μνημείων της.Στις 3 Αυγούστου, στις 9.30 μ.μ., στη Δαφνούλα, στη θέση Αετός εμφανίζεται ο Γεράσιμος Ανδρεάτος σε μια βραδιά με αγαπημένες μελωδίες.

Είσοδος: 5€.

Την επομένη, 4 Αυγούστου, στις 9.30 μ.μ., επίσης στη θέση Αετός, λαϊκή ορχήστρα με τους Χαρά Καλπακίδου, τραγούδι – Γιάννη Μάνο, κιθάρα και τραγούδι, Αντώνη Νόλα, μπουζούκι και τραγούδι, Ανθή Σταύρου, πιάνο και τραγούδι, Γιάννη Σταύρου, κιθάρα και τραγούδι και Δημήτρη Σταύρου, μπουζούκι, θα ερμηνεύσει γνωστά ελληνικά τραγούδια.

Κατά το διήμερο των εκδηλώσεων μετά τις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν μικρές ξεναγήσεις στα τέσσερα μονοπάτια και τους ξηρολιθικούς, πέτρινους οικισμούς των ντόπιων κτηνοτρόφων. Εξάλλου, η ανάδειξη των μονοπατιών της Δαφνούλας και των ξηρολιθικών οικισμών των ντόπιων κτηνοτρόφων είναι και ο στόχος της εκδήλωσης αυτής.Στο γυρισμό, οι γυναίκες του χωριού θα προσφέρουν χωριάτικες πίτες. Επίσης θα γίνει παρουσίαση ιστορικών στοιχείων του χωριού και φωτογραφικού υλικού της περιοχής.

Η Δαφνούλα βρίσκεται 22χλμ ανατολικά της πόλης των Ιωαννίνων στην κορυφογραμμή του Δρίσκου σε υψόμετρο 950μ. με θέα τη λίμνη Παμβώτιδα και τη χαράδρα του Αράχθου. Την ομορφιά του χωριού υμνεί και ο ποιητής Κ. Κρυστάλλης.

Αξιοθέατα του χωριού:

 Το μοναστήρι της Παναγίας Ηλιόκαλης (12ος αιώνας).

 Τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία (1880).

 Τα τέσσερα ξωκλήσια: Αϊ Γιάννης, Αϊ Νικόλας,

Αϊ Γιώργης και Αγία Παρασκευή.

 Τη χαράδρα του Αράχθου στη ΝΑ πλευρά του χωριού.

Ο χώρος της εκδήλωσης βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από την πλατεία του χωριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ