Αναζητείται λύση για τα απόβλητα των ελαιοτριβείων

ELAIOTRIBEIOΣτη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για τη διαχείριση των παραπροϊόντων και των αποβλήτων των ελαιοτριβείων, προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας προκειμένου να επιλύσει το πρόβλημα που δημιουργείται κάθε χρόνο σε μονάδες που παράγουν λάδι.

Πριν από λίγες μέρες διαπιστώθηκαν παραβάσεις στην λειτουργία δύο ελαιοτριβείων στην ευρύτερη περιοχή της Πάργας και με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου, επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα από το Νόμο πρόστιμα.

Μάλιστα όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση προκειμένου να ανανεωθεί η άδεια λειτουργίας των ελαιοτριβείων θα πρέπει μεταξύ άλλων να σταματήσουν άμεσα οποιαδήποτε απόρριψη στην δεξαμενή και την περιοχή εκτός άδειας διάθεσης υγρών αποβλήτων και με ευθύνη τους να επανέλθει η περιοχή που έχει υποστεί ρύπανση στην πρότερη κατάσταση μέχρι την επόμενη ελαιοκομική περίοδο, αλλά και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία τους και η μη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να γίνουν ενέργειες για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης όλης της παραγωγικής διαδικασίας δεδομένων και των πιέσεων που δέχεται η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ