Αναζήτηση λύσης για τους Δήμους

Λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης των Δήμων, κυρίως των τεχνικών τους υπηρεσιών, αναζητά το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτό ήταν και το βασικό αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος με την πρόεδροτου ΤΕΕ κ. Γιώργο Στασινό, τον Πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ κ. Ηλία Γιάτσιο και την κυρία Ιωάννα Πρίφτη εκ μέρους της ΜΟΔ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου προκειμένου να βρεθεί άμεση και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πρόβλημα υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι Δήμοι και ιδίως οι μικρομεσαίοι με αποτέλεσμα την αδυναμία σύνταξης τεχνικών μελετών, που είναι απαραίτητες για τη χρηματοδότηση έργων από το ΕΣΠΑ και από άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος, ενόψει του νέου αναπτυξιακού προγράμματος για τους ΟΤΑ, το υπουργείο θα δώσει τη δυνατότητα στους Δήμους να συνάπτουν συμβάσεις με φορείς της γενικής κυβέρνησης, την ΕΕΤΑΑ και τις αναπτυξιακές τους εταιρίες για να χρησιμοποιούν τους μηχανικούς τους για τη σύνταξη των τεχνικών μελετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ