Αναβάλλεται το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία

kakavia elliniko

Το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία αναβάλλεται. Την είδηση γνωστοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου και η εξέλιξη προέκυψε ύστερα από επικοινωνία που είχε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαρδαλιάς την Παρασκευή από τα Γιάννινα είχε δηλώσει ότι δεν τίθεται θέμα ανοίγματος των συνόρων στην παρούσα φάση, όμως χθες αιφνιδιαστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι η Κακαβιά περιλαμβάνεται στις διαβάσεις όπου το άνοιγμα έχει προγραμματιστεί την 1η Ιουλίου.

Σε επικοινωνία που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  Νίκο Χαρδαλιά, συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας να τοποθετήσει στους τρεις μεθοριακούς σταθμούς Μέρτζιανη, Κακαβιά, Μαυρομάτι, στο λιμάνι Ηγουμενίτσας και στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ειδικές καμπίνες (τούνελ απολύμανσης), αλλά και για τον προβληματισμό που υπάρχει μετά τη χθεσινή δήλωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου για το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία στην Κακαβιά από αύριο Τετάρτη 1 Ιουλίου.

Ο Υφυπουργός ανακοίνωσε στον Περιφερειάρχη, ότι κατέληξαν τελικά στην απόφαση να μην ανοίξουν αύριο τα σύνορα με την Αλβανία και η νέα ημερομηνία να ανακοινωθεί προσεχώς από την Πολιτική Προστασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ