Ανατροπές και στις λίστες της Ηπείρου

PRIFODELTIAΑνατροπές και στις λίστες για τους Νομούς της Ηπείρου αναμένεται να φέρουν οι εκλογές της 17ης Ιουνίου. Ειδικά για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τη Νέα Δημοκρατία.

Στο ΠΑΣΟΚ φουντώνουν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων δεν θα λάβει υπόψη τη σειρά εκλογής των βουλευτών της 6ης Μαΐου, αλλά θα φτιάξει τις λίστες καθώς δεν θα υπάρχει σταυρός προτίμησης με κριτήριο την ικανότητα των υποψηφίων και τις δυνατότητες τους να συμβάλουν στο νέο ξεκίνημα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να βρεθούν σε εκλόγιμες θέσεις ορισμένοι από τους βουλευτές που εξελέγησαν ενώ αντίθετα θα εκλεγούν πρόσωπα που βρέθηκαν χαμηλότερα σε σταυρούς προτίμησης και νέοι υποψήφιοι.

Παράλληλα αυτό που διαπιστώνεται είναι απροθυμία ορισμένων υποψηφίων που μετείχαν στα ψηφοδέλτια να είναι και πάλι παρόντες είτε για λόγους πικρίας είτε για προσωπικούς λόγους.

Έτσι θεωρείται βέβαιο ότι αλλαγές θα υπάρξουν στα ψηφοδέλτια της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας. Στην Πρέβεζα για παράδειγμα φέρεται να μην επιθυμούν συμμετοχή στη λίστα τόσο ο Περικλής Βασιλάκης όσο και ο Δημήτρης Κατσιπανέλης ενώ στη Θεσπρωτία έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία για μη συμμετοχή του Χρήστου Κατσούρα. Μάλιστα η φημολογία αυτή έχει ως αποτέλεσμα να επανακάμπτουν παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία την τελευταία διετία είχαν επιλέξει το δρόμο της αποστασιοποίησης.

Στη Νέα Δημοκρατία δύο είναι τα ζητήματα που μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στις λίστες.

Το πρώτο συνδέεται με την πιθανή συμμετοχή σε αυτές στελεχών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί στους Νομούς Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Άρτας.

Το δεύτερο αφορά υποψηφίους της 6ης Μαΐου που δεν τα πήγαν όσο καλά περίμεναν κι έσπευσαν αμέσως μετά τις εκλογές να κρίνουν το αποτέλεσμα επιρρίπτοντας ευθύνες στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ