Ανατροπές και εκπλήξεις στο Νομό Ιωαννίνων

KALPES2_2012Η ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος των ψήφων που έλαβαν οι υποψήφιοι των κομμάτων στην Ήπειρο δεν αλλάζει σε τίποτα ούτε την κατανομή των εδρών ούτε την εκλογή βουλευτών.

Στο Νομό Ιωαννίνων λοιπόν ο Κώστας Τασούλας και ο Σταύρος Καλογιάννης εκλέγονται με τη Νέα Δημοκρατία. Οι σταυροί όμως που συγκέντρωσαν είναι κάτω των μισών του 2009. Μάχη για την τρίτη θέση και καθαρά για λόγους γοήτρου δίνουν η Άννα Ασημακοπούλου και ο Φίλιππος Σιάκκας. Η διαφορά κυμαίνεται στις σαράντα ψήφους.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Κώστας Χαραλαμπόπουλος, στην έκτη η Γιούλα Μητροκώστα και στην έβδομη ο Βασίλης Τσιαλιαμάνης.

Στη Νέα Δημοκρατία η επικράτηση των δύο εν ενεργεία βουλευτών αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση καθώς ήταν ολοφάνερο ότι από το ψηφοδέλτιο απουσίαζε μία άλλη επιλογή με εμφανή παράσταση νίκης.

Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει μία έδρα και εκλέγεται ο Μιχάλης Κασσής με έναν αριθμό ψήφων που δεν θυμίζει σε τίποτα τις παλιές εποχές καθώς βρίσκεται λίγο πάνω από τις πέντε χιλιάδες.

Δεύτερος είναι ο Θανάσης Οικονόμου, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Μάκης Χατζηεφραιμίδης βρίσκεται στην τρίτη θέση με διαφορά ενενήντα περίπου ψήφων από τον τέταρτο Μιχάλη Παντούλα.

Οι δύο εν ενεργεία βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έμειναν εκτός Βουλής με τον Μιχάλη Παντούλα όμως να καταγράφει μία πρωτοφανή απώλεια δυνάμεων σε σύγκριση με τις εκλογές του 2009

Στην Πέμπτη θέση βρίσκεται η Μαργαρίτα Κιτσανού, στην έκτη ο Δημήτρης Φίλης και στην έβδομη η Πέρση Ντούλια.

Ο Νίκος Έξαρχος εκλέγεται με το ΚΚΕ και ο Χρήστος Μαντάς με τον ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας έτσι την πεντάδα του Νομού Ιωαννίνων.

Στη Δημοκρατική Αριστερά την πρωτιά έχει ο Γιάννης Σκουπούλης, στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Βασίλης Χήτος και στη Δημοκρατική Συμμαχία ο Νίκος Γερασιμίδης που είδε όμως σε απόσταση αναπνοής την πρωτοεμφανιζόμενη Νατάσσα Τύρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ