Οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

panepistimio panoramiki

Οι ΕΒΕ προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο/Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές/Τμήματα των Πανεπιστημίων. Δηλαδή μια Σχολή/Τμήμα μπορεί να έχει επιλέξει ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής το 80% ή το 120% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές.

Όπως, επίσης, μπορεί να έχει επιλέξει και για το/τα εμπλεκόμενο/-α Ειδικό/-ά Μάθημα/-τα ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής Ειδικού Μαθήματος ή Ειδικών Μαθημάτων το 70% ή το 110% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές μεταξύ αυτού του διαστήματος.

Επισημαίνεται ότι μαζί με τις Ε.Β.Ε. εμφανίζονται και ο συντελεστής της κάθε Ε.Β.Ε., το Ειδικό Μάθημα ή πρακτική δοκιμασία -εφόσον απαιτείται για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες Σχολές ή Τμήματα- και τέλος ο αντίστοιχος συντελεστής Ε.Β.Ε. Ειδικού Μαθήματος.

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, για τις περισσότερες Σχολές ο συντελεστής είναι το 0,80 το κατώτερο δηλαδή που μπορούσε να υπάρξει.

Εξαίρεση αποτελούν το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας με συντελεστή το 0,90, το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών με συντελεστή το 0,85 και το Τμήμα Φιλολογίας με συντελεστή ελάχιστης βάσης το 0,85.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • eve

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ