Ανακοινώνονται τα προαναχωρησιακά κέντρα

Αύριο Τετάρτη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται να γίνουν οι πρώτες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για την χωροθέτηση των προαναχωρησιακών κέντρων.

Πρόκειται για κλειστές δομές όπου θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες και μετανάστες. Σ’ αυτή τη φάση αναμένεται να ανακοινωθούν έως και δέκα, κάποια εκ των οποίων θα είναι στα νησιά και τα υπόλοιπα στην ενδοχώρα.

Το κυβερνητικό σχέδιο περιλαμβάνει την αξιοποίηση παλιών βιομηχανικών μονάδων, γεγονός που στην Ήπειρο έφερε στο προσκήνιο τόσο το παλιό εργοστάσιο ανακύκλωσης, ιδιοκτησίας Αργυρού στους Φιλιάτες όσο και μία μονάδα στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.

Ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη που είχε χθες με τους περιφερειάρχες στο Μαξίμου, τους ζήτησε να επιδείξουν «έμπρακτη αλληλεγγύη  προς τα νησιά στη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος».   

Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν γίνεται να δίνω μάχη και να ζητάω αλληλεγγύη από την Ευρώπη όταν δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μας».

Στην σύσκεψη με τους περιφερειάρχες παρευρέθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου τοποθετήθηκε για το μεταναστευτικό αναφέροντας ότι θα προσληφθούν συνολικά 1.700 άτομα, 400 συνοριοφύλακες στον Έβρο, 500 νέοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες ασύλου στα νησιά και στην ενδοχώρα και 800 άτομα για τη φύλαξη των συνόρων στα νησιά και για τη φύλαξη των Κέντρων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ