Αμβρακία: «Κλείνουν» τα μέτωπα, παράδοση ως το τέλος του έτους

amvrakia odos

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για την ολοκλήρωση και την παράδοση στην κυκλοφορία της Αμβρακίας Οδού. Ο Υπουργός Υποδομών είχε προσδιορίσει την ολοκλήρωση εντός του έτους κάτι που αναμένεται να γίνει πραγματικότητα και ο οδικός άξονας να είναι στην διάθεση όλων όσων θα ταξιδέψουν στην περιοχή το διάστημα των εορτών των Χριστουγέννων.

Οι εργασίες αυτό το διάστημα εντείνονται σε τρία μέτωπα όπου για διαφορετικούς λόγους είχαν καταγραφεί καθυστερήσεις.

Στο ένα σημείο, στην περιοχή του Δρυμού, είχαν εντοπιστεί αρχαία και έπρεπε να επέμβει η αρχαιολογική υπηρεσία ενώ σε άλλο σημείο καταγράφηκαν προβλήματα κατολισθήσεων.

Οι εργασίες εντατικοποιούνται και στο βόρειο άκρο αυτό που θα συνδέσει την Αμβρακία με την υποθαλάσσια αρτηρία Ακτίου- Πρέβεζας.

Η Αμβρακία Οδός θεωρείται σημαντικός αυτοκινητόδρομος. Θα λειτουργεί ως κάθετος άξονας της Ιόνιας Οδού ενώ θα προσθέσει 48,5 χιλιόμετρα στο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων της χώρας. Η ιστορία της ξεκινά από το 2010 όταν δημοπρατήθηκε σε τρία διαφορετικά τμήματα. Μετά από αρκετά προβλήματα παραδόθηκαν κάποια τμήματα το 2019.

Στη συνέχεια το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δημοπράτησε μια εργολαβία-σκούπα η οποία συμβασιοποιήθηκε στα τέλη του 2020 με ανάδοχο την MΕΤΚΑ μέλος της Mytilineos.  To έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2023 καθώς τότε λήγει και η χρηματοδότηση του από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και ως εκ τούτου το χρονικό ορόσημο είναι κρίσιμο να επιτευχθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ