Άμεση η αντικατάσταση ανεμβολίαστων υγειονομικών.. Αιτήσεις ως τις 8 Σεπτεμβρίου

covid nosokomeio

Άμεσα αντικαθίστανται όσοι εργαζόμενοι στην Υγεία επέλεξαν να μην εμβολιαστούν και βρίσκονται πλέον σε αναστολή εργασίας. Ήδη έχει εκκινήσει η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού για την κάλυψη κενών θέσεων -όπου προκύψουν- ενώ παρέχεται η δυνατότητα σε όσους εμβολιαστούν εκπρόθεσμα, να επιστρέψουν στη θέση τους, 14 ημέρες μετά την πρώτη δόση.

Ανοιχτή μέχρι και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων επικουρικού προσωπικού του οποίου η πρόσληψη θα έχει τρίμηνη διάρκεια και αφορά νοσηλευτικό

Οι προσλήψεις θα είναι τρίμηνης διάρκειας και απευθύνονται σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, πλην ιατρών, ανάλογα με πάντα με τις ανάγκες κάθε μονάδας και ανά Υγειονομική Περιφέρεια. παραϊατρικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, πλην ιατρών, ανάλογα με πάντα με τις ανάγκες κάθε μονάδας και ανά Υγειονομική Περιφέρεια.

Πάντως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχουν εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, περίπου 6.000 πράξεις αναστολής για τους εργαζόμενους μόνο στα νοσοκομεία.  Αντίστοιχες πράξεις εκδίδονται για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και για άλλους φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Η κυβέρνηση τονίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν είναι δυνατό να υπάρξει καμία απολύτως αναστολή του μέτρου καμία παράταση. Υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες τάσσεται και ο ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνεί όμως με την «ποινή» της αναστολής και της απόλυσης. Το ΚΚΕ  υπογραμμίζει ότι η πρακτική αυτή θα επιβαρύνει  περισσότερο το ήδη υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

Για σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ εξήγγειλε στάση εργασίας από τις 10:00 το πρωί έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι και πανελλαδικές συγκεντρώσεις στις 11:00 το πρωί. Η Ομοσπονδία των υγειονομικών κάλεσε τους επαγγελματίες υγείας «έστω και τις τελευταίες ημέρες να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό», ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψει συνάδελφοι να χάσουν τη δουλειά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ