Αλυσιδωτές συνέπειες..

covid nosokomeio

Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία και όλες τις δομές υγείας προφανώς και ακέραια την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση. Οι υγειονομικοί που εισέπραξαν το χειροκρότημα στις προηγούμενες φάσεις της πανδημίας είναι ο πρώτος και μοναδικός κλάδος μέχρι τώρα που βρέθηκε αντιμέτωπος με την υποχρεωτικότητα.

Εντός των νοσοκομείων όλο το προηγούμενο διάστημα δημιουργήθηκαν δύσκολες καταστάσεις και μεγάλες εντάσεις.

Δεκάδες υγειονομικοί και στην Ήπειρο οδηγούνται σε αναστολή εργασίας και ας μην περισσεύει κανείς στα νοσοκομεία.

Τα κενά κατά την κυβέρνηση θα καλυφθούν.. Αλλά οι υπηρετούντες τον χώρο της υγείας  γνωρίζουν καλά ότι κανένας από όσους συμβασιούχους προσληφθούν δεν θα μπορέσει να στελεχώσει ΜΕΘ, μονάδα Covid ή άλλες υπηρεσίες πρώτης γραμμής..

Κι αυτό είναι το ένα θέμα..

Το δεύτερο μεγάλο είναι ότι ορισμένα νοσοκομεία –όχι στην Ήπειρο- θα θέσουν ολόκληρες κλινικές και τομείς εκτός λειτουργίας. Δεδομένες οι τεράστιες δυσκολίες στην Πάτρα..

Με την διαφορά ότι οι ανάγκες των ασθενών θα πρέπει να καλυφθούν αλλά με ποιο τρόπο; Με διακομιδές σε νοσοκομεία που ήδη μετρούν κενά, ελλείψεις και έχουν φορτωθεί ένταση και κούραση;

Δυστυχώς εν μέσω υγειονομικής κρίσης η κατάσταση δείχνει να γίνεται πολύ δυσκολότερη. Και οι ευθύνες δεν μοιράζονται, ανήκουν αποκλειστικά στην κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ