Αλβανικά λεωφορεία: Σαν να μην άλλαξε τίποτα

ktel1Για μία ακόμη φορά γίνεται ολοφάνερο πως το ελληνικό κράτος ψηφίζει νόμους για να μην τους εφαρμόζει. Αυτό συμβαίνει με τα Αλβανικά λεωφορεία που οργώνουν την χώρα. Είναι τόσο πολλές οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται και τόσο λίγοι οι επιβάτες που μεταφέρουν που εύλογα προκαλούνται ερωτήματα ως προς τη βιωσιμότητά τους και τον τρόπο που διασφαλίζεται.

Άλλωστε δεν πέρασε πολύς καιρός από τη μέρα που η Δίωξη Ναρκωτικών Ιωαννίνων εντόπισε σε αλβανικό λεωφορείο μεγάλη ποσότητα ηρωίνης ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου εντοπίζονται λαθρομετανάστες.

Το τελευταίο διάστημα οι ελληνικές αρχές ανακοινώνουν λίστες αλβανικών εταιρειών που δεν δικαιούνται να εκτελούν δρομολόγια στην Ελλάδα κι αυτά πρέπει να σταματούν στα σύνορα. Όμως αυτό μένει στα χαρτιά καθώς η κίνηση εξακολουθεί να γίνεται με τους ίδιους ρυθμούς.

Την επισήμανση αυτή έκανε και ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγόρης Γκίκας τονίζοντας ότι εταιρείες που δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις εξακολουθούν να πραγματοποιούν μεταφορές επιβατών.

Ο κ. Γκίκας κατήγγειλε πως λόγω της ακυβερνησίας οι εποπτικές αρχές δεν κάνουν την δουλειά τους και τα μικρά κλιμάκια που είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο δεν μπορούν να ανταποκριθούν ενώ την ίδια ώρα το Υπουργείο Μεταφορών δίνει αφειδώς παρατάσεις σε εταιρείες που δεν έχουν συμμορφωθεί ως όφειλαν.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκίκας και τόνισε ότι μετά τις εκλογές το θέμα θα πρέπει να κλείσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ