Αλμπάνης- Γεωργάτος: Απόφαση σωτηρίας του Τμήματος

logistiki preveza

Απόφαση να διασωθεί και να αναπτυχθεί το Τμήμα Λογιστικής είναι για την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου αυτή για την μεταφορά του από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα.

Ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και ο Αντιπρύτανης Σπύρος Γεωργάτος ανέλυσαν διεξοδικά τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή και έδωσαν απαντήσεις και στις τοπικές αρχές που εκφράζουν τις διαφωνίες του.

Ο Πρύτανης θύμισε τις δύο παρουσίες του και τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πρέβεζας, παρουσίες που είχαν σκοπό την ενεργοποίηση των τοπικών φορέων ώστε να διατηρηθεί το Τμήμα.

Ανέφερε ακόμη τα καταγεγραμμένα προβλήματα τους τομείς της φοιτητικής μέριμνας και της χαμηλής επιλεξιμότητας και υπογράμμισε ότι για το Πανεπιστήμιο αυτό που προέχει είναι να μην μετρήσει απώλειες, να μην χάσει δηλαδή λόγω των αλλαγών που έγιναν κι άλλων που έρχονται κανένα από τα Τμήματά του.

Η Σύγκλητος αφιέρωσε δύο συνεδριάσεις, στην δεύτερη μάλιστα κλήθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας. Είχε προηγηθεί η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος, η ομόφωνη απόφαση της Κοσμητείας και η εισήγηση της επιτροπής που είχε συγκροτήσει η Σύγκλητος.

Κοινό συμπέρασμα όλων είναι πως το Τμήμα δεν είναι βιώσιμο στην Πρέβεζα και την επόμενη χρονιά κινδύνευε με αναστολή λειτουργίας. Η απόφαση ελήφθη στον παρόντα χρόνο ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να συμπεριληφθεί στο μηχανογραφικό

«Το Πανεπιστήμιο δεν πρόκειται να αφήσει να χαθεί το Τμήμα. Το Πανεπιστήμιο θα είναι παρών στην Πρέβεζα όπου έχει υποδομές. Θα είναι παρών με τα μεταπτυχιακά προγράμματα, τα θερινά σχολεία και άλλες δράσεις. Το Πανεπιστήμιο είναι ένας πυλώνας που στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία, όμως ο ρόλος του δεν είναι μόνο να φέρνει οικονομικούς πόρους. Η αποστολή του είναι να εκπαιδεύσει νέους σε υψηλό επίπεδο, να παρέχει γνώσεις και να καινοτομεί. Ως ένα ποιοτικό, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα συνεχίσει να το κάνει» τόνισε ο κ. Αλμπάνης.

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο απάντησε ο αντιπρύτανης Σπύρος Γεωργάτος στους φορείς της Πρέβεζας. «Εκλήθησαν στην Σύγκλητο ο αντιπεριφερειάρχης, ο δήμαρχος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος είχαν έναν επιθετικό τόνο. Ανέφεραν ουσιαστικά ότι το Πανεπιστήμιο δεν θα πρέπει να στερήσει ένα εκατομμύριο από την Πρέβεζα και ότι αφού η αυτοδιοίκηση βοηθά το Πανεπιστήμιο η άποψή της θα πρέπει να γίνει σεβαστεί. Ακόμη ειπώθηκε ότι αν η Σύγκλητος κωφεύσει θα υπάρξουν συνέπειες όπως η ανάκτηση του κτιρίου και ο εξαναγκασμός των φοιτητών να φύγουν από την πόλη. Ο βουλευτής ήταν εκτός θέματος καθώς αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό ρόλο του Πανεπιστημίου χωρίς να εξηγεί γιατί αυτός εξυπηρετείται από ένα «ορφανό» τμήμα και όχι από άλλες δράσεις. Η στάση των εξωπανεπιστημιακών καυτηριάστηκε στη Σύγκλητο και κανένας δεν υιοθέτησε τα επιχειρήματά τους» ανέφερε ο κ. Γεωργάτος.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου απάντησε ακόμη και στο θέμα για το τμήμα γεωπονίας της Άρτας το οποίο επίσης βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Όπως είπε, ένας από τους λόγους που δεν έχει ανοίξει ανάλογη συζήτηση είναι ότι η έδρα της Σχολής Γεωπονίας –έχει μόνο ένα τμήμα- βρίσκεται στην Άρτα, όπου υπάρχουν εκτάσεις, θερμοκήπια, επενδύσεις. Πρόκειται για ένα τμήμα πειραματικό που δεν μπορεί να μετακινηθεί εύκολα σε αντίθεση με το Τμήμα Λογιστικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ