Άλλο ένα κατά Καραγιάννη τρίμηνο για τον άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς!

ionia-odos

Και τα κατά Καραγιάννη τρίμηνα για τη δημοπράτηση του οδικού άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς συνεχίζονται.

Όσοι είχαν εξαγγείλει την δημοπράτηση του έργου στο πρώτο εξάμηνο του 2022 ή και στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους διαψεύστηκαν παταγωδώς…

Εξάλλου εκείνοι που ξέρουν έστω και ελάχιστα για την ωρίμανση των μεγάλων δημόσιων έργων, την ένταξή τους σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και τη δημοπράτησή της το είχαν προβλέψει.

Το Epiruspost, με σειρά δημοσιευμάτων, είχε επισημάνει ότι απαιτούνταν αγώνας δρόμου για να δημοπρατηθεί το συγκεκριμένο έργο εντός του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Ο Υπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης για τρίτη φορά το τελευταίο τρίμηνο μεταβάλλει το χρονοδιάγραμμα του έργου.

Τον Οκτώβριο είχε ισχυριστεί ότι θα δημοπρατηθεί εντός τριμήνου, στις αρχές Δεκεμβρίου είχε μιλήσει πάλι για δημοπράτηση εντός τριμήνου..

Και σήμερα από το βήμα της βουλής μίλησε για δημοπράτηση εντός του πρώτου τριμήνου του έτους.

«Το α’  τρίμηνο του 2023 θα δημοπρατηθεί το έργο  σύνδεσης  Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω με την Εθνική Οδό, καθώς και  ο οδικός άξονας Ιωάννινα – Κακαβιά, με προϋπολογισμό περίπου 310 εκατ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά!

Το ερώτημα παραμένει..

Θα δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου ο οδικός άξονας Ιωαννίνων – Κακαβιάς για τον οποίο η μελέτη ανατέθηκε πριν από λίγες μόλις ημέρες;

Πρακτικά είναι εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο..

Κι αυτό γιατί απαιτείται ολοκλήρωση της μελέτης και περιβαλλοντική αδειοδότηση και ένταξη του έργου στο τομεακό του ΕΣΠΑ που διαχειρίζεται το Υπουργείο Υποδομών.

Το τρίμηνο μοιάζει πραγματικά πολύ λίγος χρόνος για να φτάσει ένα μεγάλο έργο στο στάδιο της δημοπράτησης. Εκτός αν οι εκλογές κάνουν… κάποιο θαύμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ