Αλλάζει όψη η πλατεία Σκουφά

SKOYFA_PLΟ τομέας Πρασίνου του Δήμου Αρταίων σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία και το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού προχώρησε σε εργασίες εξωραϊσμού και αναβάθμισης του κάτω μέρους της πλατείας Σκουφά, επαναφέροντας την πλατεία στο αρχικό της σχέδιο το οποίο είχε γίνει απ’ τον φημισμένο αρχιτέκτονα κ. Διονύση Ζήβα.

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού, αναδείχτηκε η παλιά σχεδίαση και έγινε τεχνική προεργασία για την τοποθέτηση γκαζόν.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής των ρείθρων και την εγκατάσταση του υπόγειου αρδευτικού συστήματος θα φυτευτεί το γκαζόν και τα καλλωπιστικά φυτά.

Τα φυτά τα οποία είχαν φυτευτεί τον τελευταίο καιρό από εθελοντικές ομάδες, απομακρύνθηκαν με προσοχή και μεταφυτεύτηκαν στο πάνω μέρος της πλατείας, σε σημεία που να δένουν με την όλη του αρχιτεκτονική του τοπίου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων, η πλατεία θα είναι έτοιμη περίπου σε ένα μήνα περίπου εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν και θα αποδοθεί προς χρήση στους πολίτες με τη νέα της μορφή, ολοκληρώνοντας ένα αισθητικό αποτέλεσμα μπροστά από το μνημείο της Παρηγορήτριας, σε συνδυασμό και με τις παρεμβάσεις που γίνονται στο ευρυχώριο μπροστά από το μνημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ